51

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ik ga het zo wel halen bij de sligro. Ik neem aan dat ik er ook ganache mee kan maken? Dan kan die namelijk wel in de vriezer

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage

52

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Wat een interessant topic is dit! Dames dank voor jullie ervaringen! Ik gebruik ook meestal slagroom vullingen in taart omdat ik dat lekkerder vind, maar dan moet ik misschien ook eens die blue band gaan gebruiken! Dank!

53

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

tine83 schreef:

Ik gebruik ook meestal slagroom vullingen in taart omdat ik dat lekkerder vind

Me too maar nu iemand heeft aangegeven een uur met de taart onderweg te zullen zijn dacht ik aan dit product.
Ben ook erg blij met het delen van de ervaringen!

Life is what you bake it.

54

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ik heb 3 liter gehaald dus voorlopig eten wij slagroom :Loo:

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage

55

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

maris18+ schreef:

Ik heb 3 liter gehaald dus voorlopig eten wij slagroom :Loo:

Waaaahhhh, waarom zo veel?
Wat kost het per liter en waar heb je het gehaald?

Life is what you bake it.

56

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

nou ja...dacht ik toch echt dat ik hier gisteravond nog een vraag had geplaatst.... :+
Begrijp ik het goed dat je die blue band niet ik kunt vriezen als je er een taart mee hebt gevuld?

Veni Vidi Velpon: ik kwam, zag en bleef plakken :)

57

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

:lol: ik was bij de sligro en zag dat het tot januari goed was dus dacht oh dan neem ik er drie :lol: het kost 3,10 ex btw

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage

58

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

En ik vind het weer fijn, dat jullie de moeite nemen even een bedankje te plaatsen  :Y
Maris, zo gaat dat bij mij ook: ik haal ook 3 pakken tegelijk. Het is wel duurder dan slagroom, maar ik heb geen risico en wat is nu 2 euro meer op een hele taarr ( maak zelf geen taarten kleiner dan 25 pers).

Over invriezen en ganache maken weet ik niets, niet geprobeerd, ,maar ik heb wel eens restjes ingevroren die ik voor bruidsproevers weer heb gebruikt en daar was niets mis mee, dus ik zou het niet weten.

Groet, Jolanda

59

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

dus ook geopend blijft de UHD gelden? O-)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

60

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Et niet invriezen bedoelen ze waarschijnlijk het pak volgepompte slagroom moet je kunnen invriezen. Waar zijn anders die diepvriestaarten mee gemaakt :think:  lijkt me dan ook zoiets toch

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage

61

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Carien schreef:

dus ook geopend blijft de UHD gelden? O-)

:nooo 5 dagen....

Groet, Jolanda

62

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ik ben nieuwsgierig naar de Pati Creme (van Tafel van Achttien, 1 liter € 5,50).
Volgens Petra is die namelijk 1 a 2 dagen buiten de koelkast houdbaar
(= afhankelijk van de temperatuur).
Ik ben  benieuwd naar de fabrikant en/of ingrediënten.
En of het heel anders smaakt dan Blue Band Culinair.
Wie o wie?

63

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ik gebruik de Blueband vaak maar heb 'm nog nooit "tot boter geklopt". Doe het gewoon met de keukenmachine en loop gerust weg.
Mijn ervaring is wel dat ik evtentuele smaakstoffen pas aan het eind toe moet voegen. Om de een of andere reden wordt het anders minder stijf.

64

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ben trouwens ook wel benieuwd naar het verschil met de Patikrem van Petra Achttien...

65

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

@ Paula. Goed om te horen.
Hoe lang klop jij de Blue Band ongeveer en op welke stand zet je de keukenmachine?

66

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Nokkie schreef:

Ik ben nieuwsgierig naar de Pati Creme (van Tafel van Achttien, 1 liter € 5,50).
Volgens Petra is die namelijk 1 a 2 dagen buiten de koelkast houdbaar
(= afhankelijk van de temperatuur).
Ik ben  benieuwd naar de fabrikant en/of ingrediënten.
En of het heel anders smaakt dan Blue Band Culinair.
Wie o wie?

5.50, jee..hij was altijd 5..dat is nogal een prijsstijging. Ik gebruik deze regelmatig, het verschil met de blue band weet ik niet.

Ik gebruik het vaak alleen voor afsmeren en dan klop ik het heel stijf, ik merk dan dat het vrij snel korrelig wordt als het buiten de koelkast staat (droogt uit). Misschien dat minder stijf kloppen daartegen helpt. Ik vind het voor afsmeren ideaal, voor vulling vind ik het minder geschikt...het is gewoon minder lekker.

67

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

@Valy: heel interessant deze info. Dank je wel.
Hoe (met de hand of keukenmachine)  en hoe lang klop jij het op?

68

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ik klop de Blueband op de 1 na hoogste stand (8 van de 10) van mijn keukenmachine.
Hoe lang ligt aan de hoeveelheid, dat doe ik op het oog. Als het stijf is (ik kan dan de mengkan bij wijze van spreken op zn kop houden) dan voeg ik evt de smaakmakers of likeur toe en meng die er heel even (gewoon met de keukenmachine) door. Daarna zet ik de boel minstens een uur in de koelkast.

69

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Ik klop met de kitchenaid op de hoogste stand, en doe dat ook op het oog. Totdat het echt dik en stijf is, dat je inderdaad de kom op zn kop kan houden. Hoe lang dat is geen idee maar gaat vrij snel. Poedersuiker klop ik altijd gelijk mee.

Ik ga in het vervolg wel minder stijf mixen want de laatste keren vond ik het echt te korrelig.

70

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Valy en Paula, bedankt dat je mijn vraag weer hebt willen beantwoorden.

71

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Bij mij is het nog nooit korrelig geworden, altijd glad en romig.

Meestal gebruik ik Blueband gezoet, hoeft dus geen suiker meer aan toegevoegd te worden. Vind ik wel zo prettig want ik ben een enorme zoetekauw en ik maak t anders gauw te zoet.
Let wel op: de gezoete versie mag niet verhit worden en is dus niet geschikt voor ganache of zo. Overigens gebruik ik zelf voor ganache altijd echte slagroom, dus heb geen idee of het met Blueband wat  wordt.

Niemand dus die weet wat het verschil is tussen Blueband Culinair en de Patikrem van Petra Achttien???

72

Re: Slagroom die langer buiten de koelkast kan

Van de week ga ik ook BB. uit proberen.