Taartenmarie schreef:Marie-Popo schreef:Taartenmarie schreef:Of is gewone slagroom ook wel ok na een autorit van een uur?
Gewone slagroom kan toch gerust een uurtje buiten de koelkast...
Zeker in een taart die afgesmeerd is en bekleed met fondant/marsepein.
Ik heb al gelezen dat er mensen klopfix door de slagroom doen om te voorkomen dat die te snel waterig wordt. Maar zelf heb ik hier nog geen probleem mee gehad.
Ik maak er bavarois mee dus ben niet bang voor waterig worden maar wel voor bederf...
Ik heb me er onlangs in verdiept, en het blijkt dat je slagroom volgens de wettelijke regels 2u buiten de koelkast mag houden. Dat gaat dan om de gewone gepasteuriseerde slagroom.
Je kan ook voor gesteriliseerde slagroom kiezen, die kan wat langer buiten de koelkast.
Aangezien dit de wettelijke normen zijn, mag je ervanuit gaan dat het ook nog langer kán, maar uiteraard niet aan te raden is.
Als je zeker wil zijn, zou ik voor de langer houdbare slagroom gaan.
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com