1

Onderwerp: Mango/passievrucht bavarois en?

Een kennis van mij wilt een taartje bij mij bestellen omdat zij voor het eerst oma is geworden van een prachtige kleindochter.

Nu heb ik de patidess mango en passievruchten laatst gekocht en een zakje bavarois van de webshop.

Nu kan ik bijna geen combi's vinden met 1 van deze smaken.

Hebben jullie suggesties wat een lekker vulling met 1 van de 2 zou zijn?

Alvast bedankt voor het meedenken :)

2

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

Cocos...jammie

3

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

met witte chocolademousse, of witte ganache  :9

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

4

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

mango of passievruchten met vanille...mmmmmmmmmm
En eventueel de bavarois met wat yoghurt, lekker fris

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

Even wat vraagjes over de jullie genoemde vullingen.

De kokos, hoe bereid je die dan?

Maak je de witte choco mousse met een bekertje slagroom en witte chocolade?

De passie/mango met vanille, is dat dan botercreme met vanille en patidess er door heen of maak je hem anders? De yoghurt, moet je eerst gewoon de bavarois zoals op de verpakking bereiden en daarna gewoon de yoghurt erbij doen? En welke yoghurt kan je hiervoor het beste nemen? Moet er niet iets zoets bij? als ik zo een hap yoghurt neem vind ik dat zelf niet lekker smaken,

Zou er ook een chocomousse van almhof inkunnen?

6

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

witte chocomousse mbv eiwitten is echt superjammie :Y 

witte chocolademousse
Heerlijk luchtige witte chocolademousse. Iets meer werk dan alleen witte chocola door slagroom mixen, maar veel luchtiger. Echt hemels!
200 gram witte chocola                 2eiwitten (vers of van 10 gr eiwitpoeder en 60 ml water)   
200 ml verse slagroom (150+50)       
1 velletje gelatine                   

Week de gelatine in koud water.
Klop de 150 ml slagroom tot bijna stijf en bewaar in de koelkast.
Snijd de chocola in kleine stukjes.
Verhit de overgebleven 50 ml slagroom en haal het van de warmtebron.
Knijp de gelatine uit en los dit op in de warme slagroom.
Verwarm de chocola au bain Marie
Sla de eiwitten stijf tot ze mooie pieken vormen die rechtop blijven staan.
Mix de gelatine slagroom bij de geslagen slagroom en voeg de witte chocolade toe.
Spatel de eiwitten rustig door dit mengsel.
Laat nu afgedekt afkoelen in de koelkast tot het na een uur of 2 mooi stijf geworden is.
Voor de zoetekauwers kan met nog suiker toevoegen bij het mixen van de slagroom. Ook kan men hete suikerstroop (van 120 graden, van 60 gram suiker + water) toevoegen aan de eiwitten, alvorens ze door het mengsel te scheppen voor nog meer stabiliteit, maar alleen doen als je al bekend bent met deze techniek.

Voldoende voor een taart met 2 lagen vulling, of 1 héle dikke, of 1 laag voor een grote taart.

Het 50 ml voor de slagroom is maar een indicatie, het gaat erom dat je voldoende vloeistof hebt om de gelatine in op te lossen.

ik denk dat melkchocmousse ook lekker zou zijn hierbij hoor O-)

ik heb geen ervaring met kant en klaar, dus kan je daar niks zinnigs over zeggen :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

7

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

Geen patidess bij de vanillesmaak.

Koop een pakje instant pudding vanille+mascarpone of lekkere custard pudding die je wat dikker laat ( minder vloeistog erbij)
Kant en klare vanille mousse.

Wat je kiest ligt aan jouw smaak, wat jij lekker vind.
Het kan allemaal

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: Mango/passievrucht bavarois en?

Super, bedankt allemaal voor het beantwoorden van mijn vragen. Hier kan ik zeker wat mee :)