witte chocomousse mbv eiwitten is echt superjammie
witte chocolademousse
Heerlijk luchtige witte chocolademousse. Iets meer werk dan alleen witte chocola door slagroom mixen, maar veel luchtiger. Echt hemels!
200 gram witte chocola 2eiwitten (vers of van 10 gr eiwitpoeder en 60 ml water)
200 ml verse slagroom (150+50)
1 velletje gelatine
Week de gelatine in koud water.
Klop de 150 ml slagroom tot bijna stijf en bewaar in de koelkast.
Snijd de chocola in kleine stukjes.
Verhit de overgebleven 50 ml slagroom en haal het van de warmtebron.
Knijp de gelatine uit en los dit op in de warme slagroom.
Verwarm de chocola au bain Marie
Sla de eiwitten stijf tot ze mooie pieken vormen die rechtop blijven staan.
Mix de gelatine slagroom bij de geslagen slagroom en voeg de witte chocolade toe.
Spatel de eiwitten rustig door dit mengsel.
Laat nu afgedekt afkoelen in de koelkast tot het na een uur of 2 mooi stijf geworden is.
Voor de zoetekauwers kan met nog suiker toevoegen bij het mixen van de slagroom. Ook kan men hete suikerstroop (van 120 graden, van 60 gram suiker + water) toevoegen aan de eiwitten, alvorens ze door het mengsel te scheppen voor nog meer stabiliteit, maar alleen doen als je al bekend bent met deze techniek.
Voldoende voor een taart met 2 lagen vulling, of 1 héle dikke, of 1 laag voor een grote taart.
Het 50 ml voor de slagroom is maar een indicatie, het gaat erom dat je voldoende vloeistof hebt om de gelatine in op te lossen.
ik denk dat melkchocmousse ook lekker zou zijn hierbij hoor
ik heb geen ervaring met kant en klaar, dus kan je daar niks zinnigs over zeggen 