1

Onderwerp: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Zo ja, hoeveel zou ik dan moeten gebruiken per 500gr meel, 250gr ei en 250gr boter?

Ik ben benieuwd!

Jacqueline

2 Laatst bewerkt door djehr (03-04-2012 18:27)

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Voor een biscuit van 5 eieren gebruik ik 20 gram citroenrasp...
Er zit dan niet een heel erg sterke smaak in (in de citroenrasp zit meer suiker dan citroen). wat je wel zou kunnen doen is naast de citroenrasp ook nog citroenschil toevoegen...

maar als ik citroencake maak dan gebruik ik citroensiroop met lemoncello (naar recept van Peggy Porschen)

Maar misschien wil je helemaal geen citroencake  :think:  :lol:

3

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Dank! Ik neem aan dat je dan 250 gr meel/suiker + 5 eieren hebt? Dus zo'n pond in totaal?

Jacqueline

4

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Nu lees ik dat dan de citroen niet zo sterk is. Denk je dat 60gr voldoende moet zijn voor 1kg cc-beslag?

Jacqueline

5

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Mijn mix is iets meer, zo'n 600 gram. 60 gram voor een kilo cupcakemix zou voldoende moeten zijn.

Als je echt citroensmaak wil dan zou ik voor verse citroen gaan. Je moet die van dr. oetker maar eens proeven. is niet heel erg sterk van smaak en in het beslag nog iets minder. Wat je wel zou kunnen doen is gewoon citroenessence toevoegen (ook van dr. oetker). Ik doe per 300 gram cupcakemix 1 1/2 theelepel (maatschepjes) essence. dat vind ik een sterkere smaak dan de citroenrasp...

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Hoi Jacq,

dat moet zeker genoeg zijn, er zit 150gr in een potje. ligt er een beetje aan hoe sterk je het wilt, ik hou wel van een citroensmaakje

I never met a calorie I didn't like....

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

Zelf maken is veel lekkerder en is onbeperkt houdbaar in de vriezer.

Men neme

5 citroenen hiervan schil je met een dun schiller alleen het geel eraf.

Dit weeg je en neem de zelfde hoeveel suiker.
Dit blender je tot de schil fijn is.
Dan doe je er nog 4 delen suiker bij.

De citroenrasp van oetker e.d. is min 1 deel citroen en 10 tot 15 delen suiker + plus conservering antioxidant e.d.

Als je zondigt zondig dan lekker

8

Re: Weleens citroenrasp van Dr Oetker voor cc's gebruikt?

lang delftje schreef:

5 citroenen hiervan schil je met een dun schiller alleen het geel eraf.

Dit weeg je en neem de zelfde hoeveel suiker.
Dit blender je tot de schil fijn is.
Dan doe je er nog 4 delen suiker bij.

wat bedoel je precies met 4 delen suiker? is dat 4x de hoeveelheid die je er de 1e keer bij deed?