Gisteren ben ik aan het bakken geweest met LorAnn bakvaste emulsie citroen. Het etiket geeft aan dat er bij koude bereidingen minder emulsie nodig is dan bij warme.
Ik heb gisteren biscuit en cup cakes gemaakt. Dit omdat er in biscuit geen en in cakebeslag wel vet zit. In beide gevallen gebruikte ik 5 ml emulsie: op 375 gram biscuit en op 400 gram cakebeslag.
Bij de biscuit heb ik 5 ml water vervangen door 5 ml emulsie. Bij het cakebeslag heb ik de 5 ml gewoon toegevoegd.
We hebben zowel gisteren als vandaag gekeurd. De smaak van het biscuit was gisteren en vandaag hetzelfde. Een lichte citroensmaak. Wij vinden het zo lekker. Bovendien ben ik bang dat bij een hogere dosering emulsie de smaak 'chemisch' wordt.
De cup cakes waren vandaag lekkerder dan gisteren. De smaak van citroen was intenser, maar zeker niet overheersend. Het smaakt ook zeker niet 'chemisch'.
Onze conclusie is dat de zowel in biscuit als in cake goed smaakt. Het resultaat in cakebeslag vinden wij lekkerder.
Samengevat hoeveel LorAnn bakvaste emulsie ik gebruik:
Koude bereiding:
1 ml per 100 gram
Warme bereiding:
1 ml per 80 gram voor biscuit
1 ml per 75 gram voor cake
Twee keer knippen, nog te kort.