Dan probeer je je te houden aan de hoeveelheden in de tabel hier op de site: 325 gram fondant voor het bekleden van een 15 cm taartje.
Als ik zelf een taartje maak blijft van de hoeveelheid uit de tabel altijd wel wat over, maar hou er rekening mee dat echte beginners vaak iets meer nodig hebben dan jijzelf. Het uitrollen gaat bij hen wat minder makkelijk en het bekleden gaat sowieso al makkelijker met een iets dikkere en grotere lap fondant dan wat iemand nodig heeft die al veel vaker een taartje bekleed heeft.
Als je voor acht man twee keer acht pakjes (in de verschillende kleurtjes) van 250 gram pakt, en dan voor iedereen vast 350 tot 400 gram apart legt (dus één vol pakje en dan nog 100-150 gram erbij van dezelfde kleur dat je in huishoudfolie verpakt) hou je van elke kleur nog 100 tot 150 gram over voor de decoratie. Dan denk ik niet dat je heel veel over zult houden (desnoods bak je er 24 cupcakes bij zodat iedereen met de restjes nog wat cupcakes kan decoreren). Voor de administratie handiger (want je hoeft er het gebruik van de kleurstoffen niet bij te zetten omdat je die niet nodig hebt) en je bent ook nog eens sneller klaar (of houdt meer tijd over voor het versieren en dat vinden mensen vaak het leukst) omdat ze niet zelf hoeven te kleuren (scheelt zeker een kwartier, misschien zelfs langer).
Wat je ook kunt doen is ipv 15cm ronde taartjes 8 kleine boltaartjes (uit de 12 cm blanda's) bakken. Dan heb je aan 250 gram per persoon zeker genoeg (en hou je daar ook voldoende van over voor het decoreren omdat iedereen bij elkaar de restjes vandaan kan pakken). Ben je ook nog eens eerder klaar met bakken, want die blanda's schuif je gewoon per 6 in de oven