Onderwerp: Easy Cake Release (Wilton) & afbrokkelende bovenkant
Heb een beetje een probleem met de Easy Cake Release van Wilton.
Telkens als ik de biscuit uit het bakblik haal dan blijkt aan de bovenkant een flinterdun laagje van de korst dusdanig los te zitten. Het lijkt alsof en een beetje lucht tussen de korst en binnenkant ontstaat.
Hoe dan ook bij het afsmeren is het met regelmaat dikke ellende omdat dan de korst begint af te brokkelen en is dus met kruimels in mn bc zit waardoor het helemaal strak krijgen niet meer lukt. Ik let er altijd wel op dat ik nog even een paar tikken tegen het bakblik geef / schud zodat het beslag goed en gelijk over de bodem verspreidt.
Wat doe ik fout? Gebruik ik teveel, te weinig, of kan ik het beter helemaal niet meer gebruiken?
Ik ben dit gaan gebruiken omdat ik niet helemaal blij werd van bakpapier in het blik. Maar helemaal blij ben ik helaas nog steeds niet.