1

Onderwerp: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

Hoi!!


Iemand heeft mij gevraagd om een taart te maken met chocoladevulling.

Kan ik hiervoor ook kant en klare chocolademouse gebruiken??? Van Mona bijvoorbeeld?

Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

" Help, mijn vrouw is taartenbakker "  :)

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

Ja dat kan..
Of je moet hem.gewoon zelf maken, is ook een makkelijke versie..

3

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

Wat heel favoriet bij mij was:
Chocoladeganache-crème.
Die maakte ik zo:
Slagroom in een pannetje, opwarmen op het vuur, laten koken, en langzaam chocolade er in laten smelten.
Daarna even op kloppen.
Verhouding 1:1.
Dan Swiss Meringue Crème maken, en ondertussen de ganache laten afkoelen.
Dan 1:1 mengen met elkaar.
Dan heb je echt een HEERLIJKE chocolade vulling, die niet heel hard word in je taart.
Taart mag buiten de koelkast, maar room moet wel gekookt hebben, en de eiwitten in de meringue moeten wel boven de 70 graden geweest zijn.

Succes, hopelijk heb je hier wat aan!

Wil je meer taartjes van mij zien? Kijk dan op: www.dezoetedromenfabriek.nl

4

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

als er bij mij gevraagd wordt om chocomousse krijgen ze altijd de almhof mousse. Ik durf het namelijk niet voor anderen zelf te maken omdat er rauwe eieren in moeten. En die van almhof is altijd een groot succes, zelfs in een bruidstaart gedaan.

5

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

dank allemaal!!!

" Help, mijn vrouw is taartenbakker "  :)

6

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

CindyM schreef:

als er bij mij gevraagd wordt om chocomousse krijgen ze altijd de almhof mousse. Ik durf het namelijk niet voor anderen zelf te maken omdat er rauwe eieren in moeten. En die van almhof is altijd een groot succes, zelfs in een bruidstaart gedaan.


Je bedoeld die kleine cups van Almhof? Dan doe ik die!! Bedankt!

" Help, mijn vrouw is taartenbakker "  :)

7

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

FloordKB schreef:

Wat heel favoriet bij mij was:
Chocoladeganache-crème.
Die maakte ik zo:
Slagroom in een pannetje, opwarmen op het vuur, laten koken, en langzaam chocolade er in laten smelten.
Daarna even op kloppen.
Verhouding 1:1.
Dan Swiss Meringue Crème maken, en ondertussen de ganache laten afkoelen.
Dan 1:1 mengen met elkaar.
Dan heb je echt een HEERLIJKE chocolade vulling, die niet heel hard word in je taart.
Taart mag buiten de koelkast, maar room moet wel gekookt hebben, en de eiwitten in de meringue moeten wel boven de 70 graden geweest zijn.

Succes, hopelijk heb je hier wat aan!


Dank je wel! Die ga ik zeker een keer uitproberen! Dank je wel

" Help, mijn vrouw is taartenbakker "  :)

8 Laatst bewerkt door CindyM (22-03-2012 19:34)

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

zo klein zijn ze toch niet? het is zo'n kartonnen pot.

9

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

maar ik ga je wel even melden want je staat trouwens helemaal verkeerd  ;)

10

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

Tnx Cindy.

[MOVE] --> Bakken & Vullen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

11

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

Ohja heb ze! Wij hebben altijd die kleintjes. Maar heb nu de grote! Thnx!!!

" Help, mijn vrouw is taartenbakker "  :)

12

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

Cakemommy schreef:

Hoi!!


Iemand heeft mij gevraagd om een taart te maken met chocoladevulling.

Kan ik hiervoor ook kant en klare chocolademouse gebruiken??? Van Mona bijvoorbeeld?

Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord!

Ja hoor, dat kan! Ik heb laatst de chocolademousse van Mona gebruikt, de pralinévariant lijkt me ook erg lekker  :9 !

Gr.
Sandra

13

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

En met wat vul je die dan nog? Klinkt wel lekker, ga het gelijk opschrijven.

14

Re: Chocolademousse in taart??? HELP!!!

De pralinemousse van Mona is minder lekker dan gewone chocomousse vind ik persoonlijk. Hier is de chocomousse in combinatie met een laagje caramel/bebogeen favoriet. Maar ook erg lekker is chocomousse met vlaaifruit kersen of witte chocolade knispers.

Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet er van te genieten