Onderwerp: Rode fondant smelt en scheurt
Hey hey,
Ik heb al redelijk wat ervaring met taarten maken, bekleden en decoreren. Maar nog nooit heb ik veel met rode fondant gewerkt. Gisteren en vandaag was de eerste keer omdat ik een sportwagen moest bekleden.
Alles ging echt hartstikke goed tot vandaag mijn fondant ineens begon te smelten en te scheuren (alleen de rode fondant deed dit). Ik heb echt geen idee hoe dit kan. Ik heb dit namelijk nog nooit gehad met mijn andere taarten en heb niets anders gedaan.
Heeft iemand dezelfde ervaring met rode fondant? En zou ik hier iets tegen kunnen doen zodat het de volgende niet meer gebeurt?
Om nog even aan te geven wat ik doe met de taart:
- Ik gebruik een vulling van aardbeienbavarois (zelf gemaakt)
- 's Nachts gaat de taart de koelkast in
Ik heb nu al gelezen dat de fondant kan gaan smelten als het de koelkast in gaat, maar dit probleem heb ik dus nooit eerder gehad.
Groetjes,
Amanda