1

Onderwerp: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

Half april trouwt mijn zwager en ik mag hun bruidstaart maken. Ik maak al wel vaak taarten maar een bruidsstapel wordt voor het eerst. Nu heb ik hier gelezen dat jullie vaak chocolade douwels gebruiken van de xenos om te stapelen of zijn plastic douwels beter, wat zijn jullie ervaringen? En wat zijn goede bruidstaartsmaken? Of maakt dat niet zo uit. Vindt zelf jam bv niet zo sjiek. :nooo

En hebben jullie nog andere tips voor me, ik hoor ze graag.

Groetjes Marieke

2

Re: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

Voor hoeveel personen is de bruidstaart???

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

3

Re: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

Smaken zou ik overleggen met je zwager en zijn aanstaande.

Persoonlijk stapel ik altijd met maisprikkers of dowels (hout of plastic). Een bruidstaart met chocosticks stapelen zou ik helemaal niet aandurven.

~ Never waste a good crisis... ~

4

Re: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

@mamakaat: De taart is voor 40 personen.

@Jultie: aankomend weekend maak ik een paar proeftaartjes en ze willen graag verrast worden met smaken.

Groetjes Marieke

5

Re: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

Ik zou stapelen met dowels (hout of plastic). Chocosticks durf ik niet aan. Onder de onderste taart kun je een cakedrum doen, die je bijvoorbeeld mee bekleed in de stijl van de taart. Of een mooi ingepakt mdf plankje... Ook tussen de lagen van je taart zorgen voor extra stevigheid (bijv. met dubbele taartkartons of een cakeboard).

Wat regelmatig gebruikt wordt als vulling voor een bruidstaart, is champagnecreme. Lekker met bijvoorbeeld frambozen (vers of diepvries). Maar meringue bc met verse aardbeien is ook lekker. Evt. kun je aan de bc een smaakje toevoegen.
Let er wel op dat een bruidstaart op locatie vaak een tijdje buiten de koeling staat, dus een vulling die niet in de koelkast hoeft is wel verstandig.

Succes met de taart! :thumb:

6

Re: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

Inderdaad wat hierboven staat zijn eigenlijk al hele goede tips.
Geeen slagroom of kwark vullingen doen.
Mijn meest verkochte smaak is Swiss meringue Botercreme met lemoncurd. (zie recepten) Stevige kartonnetjes tussen de lagen gebruiken.
Je kan in de hebshop cakeboards kopen in de maten van de bakblikken. Zoek eens op stacking tips op youtube. Vaak staan er hele handige tutorials op!

Daarnaast wil ik zeggen, plan je taart goed. 1) Maak een ontwerp op op papier of in je hoofd. Kies en blijf bij je keuze, alle andere ideeen die je nog tegenkomt schrijf je op in een boekje voor een andere keer ;) Helpt in de chaos.
2) Een week van tevoren decoraties maken die op de taart komen zoals, strikken en bloemen, dan kunnen ze drogen. Maak altijd een beetje extra.
3) 2 dagen voor de bruiloft, bakken en vullingen maken. Taart voor het slapen gaan vullen en afsmeren en dan in de koelkast de hele nacht.
Dan heb je de volgende dag tijd genoeg om te decoreren.

Als je je marsepein of fondant kleurt, zou ik dat ook al een dag vantevoren doen, kunnen de kleuren mooi settelen. Anders ga je je met je witte fondant bekleden.

Eerst alle taart bekleden. Het kan zijn dat je taarten wat gaan zweten, (Temp van je koelkast op zijn hoogst zetten, geen koude koelkast) dus tegen de tijd dat je de laatste hebt bekleed is de eerste op temperatuur om te decoreren.
(daarom dus werken met houdbare vullingen, mijn taarten staan soms de hele werkdag buiten de koelkast.)

Dowel je taarten met houten dowels . Niet met chocolade, veel te onstabiel. Probeer op locatie te stapelen. Niks zo eng als met een hoge bruidstaart auto rijden.

Weet je al waar de bruidstaart komt te staan? Is daar alles al aanwezig? Bordjes vorkjes servetjes? een tafel met tafelkleed, waxinelichtjes...rozenblaadjes??

Neem op de dag een klein tasje mee met tooltjes om de laatste hand ter plekke nog te kunnen doen.

En verder je fototoestel he ;) Om een mooie foto te maken en ons te showen! ;)

Planning is alles. Lekker genieten ;) Heel veel succes!

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

7

Re: eeste keer bruidstaart maken, tips en trucs graag

Bedankt allemaal voor de goede en leuke reacties.  :thumb:
Die ga ik zeker gebruiken. Foto's volgen nog!!  :Y

Groetjes Marieke