Misschien al te laat, maar afgelopen zomer maakte ik een taart van: cake (gewoon de verhouding 1:1:1;1) met maïsmeel (zonder toevoegingen, let op etiket 'glutenvrij') en wajang margarine. Gebruik per 25 gram meel 1 gram bakpoeder. Het door mij gebruikte recept (de Zeeuwse bloem vervangen door maïsmeel) vind je hier: http://vanannashand.blogspot.com/p/recepten.html
Voor de vulling had ik een mousse gemaakt met eiwit, suiker (verhouding 1:1, dus even eiwit wegen), Minus L slagroom (heel weinig lactose, wel melkeiwit) en mousse van zelfgekookte bramen. Eerst de eiwitten verwarmen met suiker volgens het smb-recept, dan stijfkloppen. Daarna de bramen en de geklopte slagroom er door.
Door de pitjes in de bramen merk je de 'korrels' van de maïs niet op.
Deze taart kan dus ook helemaal lacose vrij.
Als de Minus L ook niet wordt verdragen doe dan 1 eiwit extra om het nodige volume te krijgen. Ook zonder het vet van de slagroom is de bramenmousse erg lekker.
Twee keer knippen, nog te kort.