1

Onderwerp: allergie

aangezien mijn jeugd van de ehbo de 2de prijs heeft gewonnen bij een wedstrijd heb ik beloofd een taart te bakken.

nu mogen er geen noten, geen lactose en geen gluten in zitten.

dit is totaal nieuwe voor mij
weet iemand een goed recept voor het deeg
en een goed recept om mee te vullen want botercreme enzo kan ook niet

2

Re: allergie

Ik heb geen recept voor handen voor je, maar kijk hier eens

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=74530

en als je nog twijfeld, contact opnemen met de ouders van deze kindertjes, die weten je ook wel raad te geven.
Succes en gefeliciteerd met je groep.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

3 Laatst bewerkt door Taart van Anna (03-04-2012 15:05)

Re: allergie

Misschien al te laat, maar afgelopen zomer maakte ik een taart van: cake (gewoon de verhouding 1:1:1;1) met maïsmeel (zonder toevoegingen, let op etiket 'glutenvrij') en wajang margarine. Gebruik per 25 gram meel 1 gram bakpoeder. Het door mij gebruikte recept (de Zeeuwse bloem vervangen door maïsmeel) vind je hier: http://vanannashand.blogspot.com/p/recepten.html

Voor de vulling had ik een mousse gemaakt met eiwit, suiker (verhouding 1:1, dus even eiwit wegen), Minus L slagroom (heel weinig lactose, wel melkeiwit) en mousse van zelfgekookte bramen. Eerst de eiwitten verwarmen met suiker volgens het smb-recept, dan stijfkloppen. Daarna de bramen en de geklopte slagroom er door.
Door de pitjes in de bramen merk je de 'korrels' van de maïs niet op.

Deze taart kan dus ook helemaal lacose vrij.

Als de Minus L ook niet wordt verdragen doe dan 1 eiwit extra om het nodige volume te krijgen. Ook zonder het vet van de slagroom is de bramenmousse erg lekker.

Twee keer knippen, nog te kort.