Onderwerp: Harde stukken in mijn biscuit grrrrrr... HELP!!!
Hallo dames,
Ik heb af en toe een probleem met het bakken van mijn biscuit. Vooral bij de blanda 20 cm en bij biscuit vanaf 28 cm.
Ik krijg dan harde, deegachtige stukken in het midden.
Ik mix mijn mix, bak het en als de baktijd om is haal ik de taart er een stukje uit en snij ik even in de bovenkant (wat later dus de onderkant van de biscuit wordt) om te kijken of hij gaar is. Vaak is het bovenop nog niet gaar en is de mix nog vloeibaar. Ik plaats hem dan nog een 5 minuten en dan is hij goed. Het valt me wel op dat wanneer ik er een sneetje in gemaakt heb ik vaker last heb van die harde stukken. Mijn idee was dat het gene wat nog niet gaar was te snel gaar wordt, misschien door de biscuit heen zakt? en dat ik daardoor die stukken krijg. Ik heb nu een heating core besteld. Weet niet of dat zin heeft maar hier wordt ik zo flauw van. Ik heb het forum al nagekeken en daar wordt gesproken over de mix, de grootte van de eieren en de gaarheid.... maar niet echt een oplossing.....
Is er iemand die me kan vertellen hoe ik dit kan voorkomen?
Alvast bedankt
Groetjes Simone