Onderwerp: Creamy Cream Cheese Frosting
De recept is eigenlijk meer een topping als frosting.. dacht er gisteren aan toen ik et heb gemaakt.
Deze gaat het beste met fruit vulling. Met creme vullings wordt het veels te machtig
400ml Slagroom
200gram Verse Kaas (philadelphia, monchou, en ook de goedkope van lidl werken allemaal) light mag ook.
75 gram witte basterdsuiker
75 gram + 1el Poeder Suiker.
5ml Vanille (je kan ook almond extract gebruiken)
Mix de verse kaas en basterdsuiker op hoog snelheid tot dat je geen suiker meer kan zien (ong 5 min). Voeg de 75 gram poeder suiker en vanille toe. Mix weer op de hoge stand ong 3 min.
In een aparte kom mix de slagroom met 1 el poeder suiker. Mix tot de net niet klaar is. Of tot de je net zacht piekjes van maken.
Meng de kaas mixture met de slagroom. Met de mixer op hooge snelheid mixen tot dat et stevig piekjes vormt. Blijf er altijd bij staan want iets te lang en krijg je suiker boter.
15 minuten in de koeling zetten en klaar is de.