Onderwerp: suikerziekte
Hallo,
Graag wil ik even informeren of er iemand weet of je bij het maken van gebak of vullingen de suiker kan vervangen door bv zoetstof?
Ik zou graag tiramisu maken maar vroeg me af of ik de suiker hier kan vervangen door zoetstof. Er staat wel op de verpakking geschikt voor koken of bakken . Is er iemand die hier ervaring mee heeft?
(Ik heb namelijk een genetische ziekte waar suikerziekte een gevolg van is. En ik heb onlangs namelijk ook vernomen dat ik mijn buikloop vermoedelijk had door de zoetstof die in producten zit. En de huisdokter had mijn medicatie net veranderd en rond die periode was ik ook net veranderd van zoetstof. Vroeger gebruikte ik de zoetstof die los verpakt is om te scheppen bij mijn koffie en nu gebruik ik kleine tabletjes. Dus helaas weet ik niet of mijn buikloop van de zoetstof is. Dus ben ik wel een beetje bang om het allemaal zo maar uit te proberen.)
Als er iemand hier ervaring mee heeft hoor ik het graag.
Alvast bedankt.
Groetjes
Els