1

Onderwerp: Melkchocolade ganache

Ik wil dit over mijn taart gieten ipv botercreme, blijft de fondant dan nog wel lekker? Omdat dit vrij zacht blijft. Welk merk chocolade kan ik t beste gebruiken voor melkchocolade?

Re: Melkchocolade ganache

Ook geen idee hoeveel ik nodig heb voor een taart van 25 bij 25...

3

Re: Melkchocolade ganache

weet dat afsmeren met witte Ganache  1 op 3 is dus 1 deel slagroom en 3 delen witte chocola , Ik zou 400 ml slagroom en dus dan 1200 gram witte chocolade kopen , merk maakt denk ik niet zo veel uit , wel de c hocola niet in de magnetron doen, wit is erg gevoelig voor aanbranden.

Slagroom koken en daar na de witte chocola in kleine stukje toevoegen , en blijven roeren

Succes !

Taart groetjes Ellen

Re: Melkchocolade ganache

Ik geloof dat t voor melk en puur 1 op 1 is alleen heb ik geen idee hoeveel slagroom ik nodig heb voor het afsmeren, ik Gebruik 220 slagroom 240 chocolade en boter zou dit genoeg zijn voor het afsmeren van mijn taart?

5

Re: Melkchocolade ganache

bloempje1980 schreef:

Ik geloof dat t voor melk en puur 1 op 1 is alleen heb ik geen idee hoeveel slagroom ik nodig heb voor het afsmeren, ik Gebruik 220 slagroom 240 chocolade en boter zou dit genoeg zijn voor het afsmeren van mijn taart?


Puur 1op1 melk 1op2 en wit 1op3
aantallen die je opgeeft zijn goed voor puur dus , ik doe er ook nog altijd een klont roomboter doorheen

Taart groetjes Ellen