1

Onderwerp: advies vulling

Hallo,

Ik heb al regelmatig de site bekeken voor tips en adviezen en hierdoor zo mijn eerste thomas de trein taart kunnen bakken, die erg goed gelukt is.
Nu wil ik voor mijn partner ook een taart bakken. Hij houdt van koffie/espresso, whiskey en chocola(liefst puur).
Heeft iemand een goed idee hoe deze ingredienten te combineren in 1 taart en ook nog lekker smaakt?

Alvast bedankt.

2

Re: advies vulling

Met whisky tremperen en met mokka creme vullen en ganache eroverheen?

3

Re: advies vulling

Ik had dulche de leche gemengd met whisky en boter...mmmmmmmmmm
smaakt als zo'n romige whisky koffielikeur

In die taart had ik ook chocolade ganache+wat boter opgeklopt.
Was iets te sterk van cacoa smaak (81%), volgende keer meng ik er wat meer minder pure chocolade door.

Derde laag was banketbakkersroom, zelf gemaakt van eieren.
Persoonlijk vind ik het met de kookpudding van Dr oetkrer+ minder vocht een beter en steviger resultaat hebben.

Het is een machtig taartje.

Ben benieuwd wat je nu gaat maken en hoe het smaakte.
succes

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

4 Laatst bewerkt door nonini (25-02-2012 20:49)

Re: advies vulling

Alvast bedankt voor de ideeen. Nog meer tips?

Ik wil graag whiskey toevoegen aan de bc. Hoeveel whiskey moet ik dan toevoegen? Ik ben verschillende hoeveelheden tegen gekomen varierend van een scheutje tot de 250 cc bij gebruik van 250 gr boter in plaats van water. Wie kan mij helpen?

5

Re: advies vulling

Kijk uit dat het niet te nat word, beetje bij beetje toevoegen is mss een beter idee :D

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij