Onderwerp: Wanneer dijkjes en wanneer niet
Hoi allemaal,
ik heb vandaag mijn eerste taart gemaakt met fondant. In eerste instantie wilde ik nog allerlei spannende vullingen gebruiken, maar werd een beetje afgeschrikt door het eventuele wegsmelten van fondant.
Daarom maar gewoon gevuld met botercreme (met cacao). Op zich best te doen, maar wel een beetje saai, voor de volgende taart wil ik graag iets interessanters.
Daarom vraag ik me af, wanneer moet je nou dijkjes gebruiken en wanneer niet? Ik lees op veel plekken dat je dijkjes moet gebruiken als er water in je vulling zit, maar er zit water in elke vulling, anders kan je het niet uitsmeren toch...?
Voor zover ik het nu begrijp:
- geen dijkjes bij botercreme en botercreme met smaak/kleurtoevoegingen.
Dan vraag ik me af voor welke toevoegingen dat allemaal geldt? Is het zo dat na bepaalde toevoegingen de botercreme ineens wel kan zorgen voor het smelten van je fondant?
- wel dijkjes bij vullingen op basis van slagroom en jam
Klopt dit?