Onderwerp: Onzekerheden bij allereerste stapeltaart.
Aankomende dinsdag is mijn broer jarig en wil ik graag een stapeltaart maken voor hem. Tot nu toe alleen nog maar ervaringen gehad met gewone 1-laagse taarten, dus dit wordt weer even nieuw. Al een aantal dingen opgezocht en gelezen, maar ik blijf toch met een aantal vragen/onzekerheden zitten. Ik hoop dat jullie antwoord voor mij hebben .
- Is het nodig om bij een twee-laagse taart stokken voor de stevigheid in de onderste taart te doen. Zo ja hoeveel? En wat is het makkelijkste materiaal?
- Zet je de bovenste taart er dan gewoon boven op met kartonnen onderkant? Of maak je daar ook gaatjes in of iets dergelijks?
- Wat bedoelen je precies met stutten?
- Kan je de bovenste laag er meteen opzetten of doe je dit pas wanneer je de taart geeft?!
- Wat is gebruikelijk: beide lagen dezelfde vulling of verschillend?
Zijn toch nog een hoop dingetjes waar ik mee zit, alvast super bedankt als jullie mij hiermee kunnen helpen!!
Groetjes Renée