Onderwerp: Biscuit rijst niet goed
Hallo mede-taartbakkers,
Ik wil graag zelf leuke taarten bakken en ben afgelopen weekend begonnen met het bakken van biscuit.
Bij de eerste poging was de biscuit na 15 minuten al zwart, omdat in het recept stond dat de biscuit op 185 graden gebakken moest worden, maar in mijn kleine tefal oventje is dat dus blijkbaar te heet. Ik heb de oven nog niet zo lang dus moet hem nog leren kennen...
Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd, maar toen heb ik mijn biscuitbeslag op 100 graden en laatste 10 min op 120 graden gebakken, dit ging wel goed, het was mooi lichtbruin en gaar van binnen, alleen nog iets te compact naar mijn mening en ook niet hoog (ongeveer 2.5 cm)
Ik heb het hele recept van basisbiscuit aangehouden:
Ingredienten: 5 eieren, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 gr bloem, 25 gr maizena en een snufje zout.
Werkwijze;
eieren en suiker in een kom in heet water zeker 10 min. geklopt met de hand en daarna de rest er doorheen gespateld.
Heeft iemand enig idee waar het fout gaat of moet ik de biscuit heter/langer bakken?
Alvast bedankt.