1

Onderwerp: Biscuit rijst niet goed

Hallo mede-taartbakkers,

Ik wil graag zelf leuke taarten bakken en ben afgelopen weekend begonnen met het bakken van biscuit.

Bij de eerste poging was de biscuit na 15 minuten al zwart, omdat in het recept stond dat de biscuit op 185 graden gebakken moest worden, maar in mijn kleine tefal oventje is dat dus blijkbaar te heet. Ik heb de oven nog niet zo lang dus moet hem nog leren kennen...

Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd, maar toen heb ik mijn biscuitbeslag op 100 graden en laatste 10 min op 120 graden gebakken, dit ging wel goed, het was mooi lichtbruin en gaar van binnen, alleen nog iets te compact naar mijn mening en ook niet hoog (ongeveer 2.5 cm)

Ik heb het hele recept van basisbiscuit aangehouden:

Ingredienten: 5 eieren, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 gr bloem, 25 gr maizena en een snufje zout.

Werkwijze;

eieren en suiker in een kom in heet water zeker 10 min. geklopt met de hand en daarna de rest er doorheen gespateld.

Heeft iemand enig idee waar het fout gaat of moet ik de biscuit heter/langer bakken?

Alvast bedankt.

Re: Biscuit rijst niet goed

10 minuten kloppen geldt doorgaans voor een mixer of keukenmachine. Met de hand lijkt me niet dat je eieren luchtig genoeg worden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Biscuit rijst niet goed

Hoe groot is je bakvorm? Het kan ook zijn dat de hoeveelheden niet voldoende zijn. En met de hand kloppen? Pfff..........mss een simpel handmixertje aanschaffen?

4

Re: Biscuit rijst niet goed

In het recept stond dat je een ronde bakvorm van 24 cm doorsnede moest gebruiken dus dat heb ik ook gedaan.

Ook stond erin dat het ruim 10 min. met de hand geklopt moest worden, maar ik denk dat ik voortaan maar een mixer gebruik  :P

5

Re: Biscuit rijst niet goed

ik denk dat ze de handmixer bedoelde  :x
succes!

Enthousiaste groet, Maxime

Re: Biscuit rijst niet goed

Dit had ik dus ook altijd. Alles mislukte.
Maaaaar, net mn biscuit uit de oven gehaald en hij is goed!  :lol:

Ik heb t recept van de site genomen.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3/Biscuit+2/
Net zolang gemixed met mn mixer totdat t beslag van de eieren, suiker en zout licht van kleur was en, zoals t recept al zegt, net als lobbige slagroom was. Mn eieren heb ik van te voren in heet water gezet en ik heb mn biscuit op 150graden gebakken (50min) ipv 180graden. Mn hetelucht van mn combimagnetron is loeiheet. Zou ik op 180 bakken verbrandt t echt.
Mn bloem heb ik eerst gezeefd en erdoor gespateld.

Dus wat heb ik nou geleerd (mvr stemband), eieren verwarmen in heet water, mixen mixen mixen en mn oven voorverwarmen.

Hoop dat het bij jou ook snel goedkomt! Succes.