Onderwerp: Kletskoppen
recept komt van suikerinfo.nl en is voor 50 stuks (ikzelf heb de helft gemaakt en geen noten)
-50 gr blanke amandelen of hazelnoten
-125 gr bruine basterdsuiker
-1/2 theelepel kaneel
-zout
-60 gr vloeibare margerine
-50 gr bloem
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de amandelen grof.
Meng de basterdsuiker met kaneel en snufje zout in de beslagkom. Voeg margerine toe en meng alles met de mixer tot een homogene massa.
Schep de bloem en amandelen in gedeelten erdoor en meng alles goed door elkaar tot stevig deeg.
Vorm het deeg tot balletjes van 1-2 cm dik. Leg een deel van de balletjes op de bakplaat met een tussenruimte van 8 cm.
Schuif de bakplaat boven in de oven en bak de kletskoppen 5-7 minuten mooi bruin en gaar. De deegballetjes zijn dan uitgesmolten tot flinterdunne koekjes. Laat ze afkoelen op de bakplaat en schep ze op een taartrooster. Bak de rest van de balletjes tot kletskoppen.
Ik heb er het volgende van gemaakt:
zijn gevuld met bonbonbloc-creme
groetjes,
Wendy
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.