1 Laatst bewerkt door wenko (10-04-2010 16:05)

Onderwerp: Kletskoppen

recept komt van suikerinfo.nl en is voor 50 stuks (ikzelf heb de helft gemaakt en geen noten)

-50 gr blanke amandelen of hazelnoten
-125 gr bruine basterdsuiker
-1/2 theelepel kaneel
-zout
-60 gr vloeibare margerine
-50 gr bloem

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de amandelen grof.
Meng de basterdsuiker met kaneel en snufje zout in de beslagkom. Voeg margerine toe en meng alles met de mixer tot een homogene massa.
Schep de bloem en amandelen in gedeelten erdoor en meng alles goed door elkaar tot stevig deeg.
Vorm het deeg tot balletjes van 1-2 cm dik. Leg een deel van de balletjes op de bakplaat met een tussenruimte van 8 cm.
Schuif de bakplaat boven in de oven en bak de kletskoppen 5-7 minuten mooi bruin en gaar. De deegballetjes zijn dan uitgesmolten tot flinterdunne koekjes. Laat ze afkoelen op de bakplaat en schep ze op een taartrooster. Bak de rest van de balletjes tot kletskoppen.

Ik heb er het volgende van gemaakt:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-76XH3SOC.jpg
zijn gevuld met bonbonbloc-creme

groetjes,
Wendy

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

2

Re: Kletskoppen

Dank je voor het recept, mmmmmm :Y

3

Re: Kletskoppen

Dit recept ga ik even opslaan.... jummie

4

Re: Kletskoppen

Dat ga ik ook maar eens proberen volgende week!
Weet je toevallig of ze met die 'amandelen' volledige amandelen, schilfers of poeder bedoelen?
Het lijkt me niet dat het hele noten zijn; dat lijkt me onhandig   :rolleyes:
Ik hoor het wel! Iig bedankt voor het recept!

5

Re: Kletskoppen

Veerle schreef:

Dat ga ik ook maar eens proberen volgende week!
Weet je toevallig of ze met die 'amandelen' volledige amandelen, schilfers of poeder bedoelen?
Het lijkt me niet dat het hele noten zijn; dat lijkt me onhandig   :rolleyes:
Ik hoor het wel! Iig bedankt voor het recept!

Hoi,
het zijn gehakte amandelstukjes.
Groetjes,
Wendy

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

6

Re: Kletskoppen

He gatsie, dit vraagt weer om een uitvoering in mijn keuken...  :lol:

"Begin de dag met een dansje..."

7

Re: Kletskoppen

Bedankt Wendy;
denk dat ik ze gelijk morgen ga maken  :D
Zo'n recept smeekt er toch om getest te worden, vind ik  :lol:

8

Re: Kletskoppen

gisteren de vullingen gemaakt en vanmorgen de kletskoppen alleen ik krijg het toch niet voorelkaar en ze te rollen of zoals op de foto de zijkanten omhoog te zetten.

gelijk uit de oven wil niet want dan zijn ze nog te zacht en als je even wacht breekt het.  Iemand misschien een tip

9

Re: Kletskoppen

@ida78; ik heb ze gebogen toen ik merkte dat ik er een plat mes onder kon leggen zonder dat het kapot ging....
ze zijn ineens hard, je moet er echt bijblijven om op het juiste moment toe te slaan :lol:

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

10

Re: Kletskoppen

van de 18 koekjes is er 1 gelukt  :o

maar ik krijg te horen dat ze kapot net zo lekker zijn. :Y

11

Re: Kletskoppen

hup beetje room op de stukjes  ;)  hahaha
lekker genieten ervan

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

12

Re: Kletskoppen

Mmmm hier zijn we gek op kletskoppen!

13

Re: Kletskoppen

Ik heb ze net gemaakt!
Ze zijn wel anders dan uit de winkel, maar ook erg lekker!

14

Re: Kletskoppen

Ik heb ze gemaakt met boter maar nu worden ze niet plat :(

Moet het dan echt margarine zijn?

15

Re: Kletskoppen

met boter moet het net zo plat worden hoor. Misschien is er iets anders mis gegaan? Overigens heb ik zelf een ander recept en dan maak je geen balletjes, maar maak je een rol van het deeg en dan snijd je daar plakjes van. Misschien dat dat jou ook kan helpen?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

16

Re: Kletskoppen

hmmm lekker en nog vega ook!

17

Re: Kletskoppen

recept met boter

200 gr basterd suiker
  50 gr boter
100 gr zeeuwse bloem
  35 gr water
  75 gr droge gehakte amandelen
snufje kaneel
snufje zout 


Dit deeg kan je direct met een spuitzak op een siliconen matje
spuiten.
Kan ook in de koelkast om op te stijven om hiervan balletjes te maken.

bakken op 225 gr

Als je zondigt zondig dan lekker

18

Re: Kletskoppen

bedankt voor de reacties ik ga het met het andere recept gewoon nogmaals proberen!

19

Re: Kletskoppen

ik hoop dat het lukt! Succes!

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

20

Re: Kletskoppen

Die zien er jum jum jum uit

Een tip, wil je dat ze niet zo donker zijn moet je witte bastard suiken in plaats van bruine gebruiken, dan blijven ze wat mooier lichter!

Voor de leukste workshop in Venlo, de lekkerste taarten en al uw supplies, www.cakemama.nl