Onderwerp: Marsepein is fijn?
Ik heb een vraagje aan de ervaren taartenmaaksters onder ons.
Ik begin inmiddels wat ervarener te worden (met zo'n 14 taarten) maar ben er nog lang niet
Vooralsnog heb ik mijn taarten steeds met fondant bekleed omdat ik dat fijn werken vind. Ik vind wel dat de smaak van fondant wat aanweziger is, maar ik hou ervan dus mij maakt dat niet ui.
Wat ik wel lastig vind aan fondant dat je sneller scheurtjes ziet (maar dat kan natuurlijk ook goed aan mij liggen en niet perse aan de fondant ).
Nu heb ik gisteren een kleine blanda bekleed met gele marsepein omdat ik niet genoeg gele fondant had liggen en mijn zoon zijn taartje geel wilde.
Dat bekleden ging eigenlijk heel soepeltjes, maar wat ik heel irritant vond (en dat is ook gelijk de reden waarom ik werken met marsepein irritant vind) is dat marseepein zo plakt - althans ... als ik het verwerk.
Oké tot zover het verhaal, nu dan 2 vragen:
- waarom scheurt mijn fondant? Is dat omdat ik niet lang genoeg gekneed heb?
- waarom plakt mijn marsepein? En, wat kan ik doen om dat tegen te gaan?
Hoop op veel bruikbare tips van jullie!!
En alvast bedankt daarvoor