1 Laatst bewerkt door Barbara136 (21-04-2012 18:44)

Onderwerp: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Ik ben nog maar een groentje in taarten maken, dus is meer `making of´ dan een how to  ;). Aanvullingen dus welkom! Na fikse studie van info hier op het forum dan toch gewaagd aan zwangere buik taart! Ik laat hier in stappen zien hoe  ik deze zwangere buik taart heb gemaakt, wellicht heeft iemand er iets aan:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-D4UB8RL6-D.jpg
Eerst heb ik met funcakes biscuit mix drie kapsels gebakken in Ikea blanda schalen: 2 maal 12cm doorsnee, 1 maal 20 cm doorsnee. Blanda's heb ik ingesmeerd met dun laagje Wilton Cake Release. Voor verhoudingen zie tabellen hier links; 35 minuten in de oven.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-3QSEPSRI-D.jpg
Alle drie de biscuits heb ik twee maal doorgesneden. Elke laag getrempreerd met mengsel van 100 gr abrikozenjam en 100 ml kokend water (even roeren en door zeefje). Gewoon van kwastje over elke laag gedruppeld zodat de taart niet uitdroogt. Dubbele dijkjes gespoten van Funcakes botercreme (50% witte chocolade ganache erdoor). Een laag gevuld met slagroom gemengd met verkruimelde bokkenpootjes, een laag met kersenjam van Bon Maman.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-4GM8PM7C-D.jpg.
Bij de laatste laag was de botercreme wat erg zacht; geen probleem gewoon afsmeren ermee!
http://www.mijnalbum.nl/Foto-OCUR4DWS-D.jpg
Vervolgens heb ik ganache gemaakt van 400 gr chocolade (50% pure chocolade en 50% bittere chocolade) en 200 ml slagroom. Slagroom laten koken en daarna uitgieten over de chocolade in (stenen) schaal. Roeren maar en laten afkoelen tot pindakaasdikte (ong 30 min in koelkast). Maak van dikke taartkartons drie cirkels (gewoon de blanda's aftekenen en uitknippen). Leg deze onder de biscuits. Je zal zien dat de biscuits een beetje zijn gekrompen. Het taartkarton geeft aan tot hoe ver je de taart zal "aanvullen" met ganache.
Vervolgens met spatel over de gevulde biscuits gesmeerd in twee lagen. Tussen de lagen door even in koelkast plaatsen. Taart draaischijf bekleden met folie ivm geklieder!
http://www.mijnalbum.nl/Foto-RILO8BBR-D.jpg
15-30 min in de koelkast en daarna met hete spatel (even onder hete kraan en afdrogen) mooi glad maken.
Zhttp://www.mijnalbum.nl/Foto-QQE7O7PR-D.jpg.
De drie biscuits heb ik apart bekleed op de volgende wijze;
Marsepein met witte fondant vermengd (50%-50%) en gekleurd met americolor Copper/fleshtone. Ronde lap gerold en een kant recht afgesneden. Daarmee de 'boobies' bekleed. Je kan er ook voor kiezen om boobies samen te bekleden.Samen met buik vond ik te lastig  ;)
http://www.mijnalbum.nl/Foto-FAXPUHSL-D.jpg
De andere kant van de 'boobies' bekleed met marsefond. Ik koos ervoor om te laten overlappen: Niet doen want dat zie je!
Gelukkig kunnen wegwerken met ruche/biesje. Eerst rechte fondant biesjes gemaakt met Jem Strip Cutter nr 4 en daar vervolgens een ruche van gemaakt met een tool uit Straight frill Set nr 1 (versierd met grote parels van Twinkle).
http://www.deleukstetaartenshop.nl/uits … -2768.html
http://www.deleukstetaartenshop.nl/uits … p-123.html
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GKQMCNPU-D.jpg
Daarna de buik apart bekleed met roze marsefond (500 gr roze marsepein en 500 gram fondant gemengd). Eerst met handen warm en glad gewreven daarna nog met smoothers. Met pumpbrush gevuld met SK sparkle dust over de jurk voor glitterende glans.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -3387.html
http://www.mijnalbum.nl/Foto-L4ATP7OK-D.jpg
Onderzijde van de jurk geplooid en afgesneden met mesje; dat wordt niet mooi dus daarom schaar gebruikt.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-AIUMLACJ-D.jpg
Aan de onderzijde zelfde ruche gebruikt, gedust met Wilton dust en om en om groene en roze pearls van Twinkle in gelijmd met Jem glue (gaatje gemaakt met achterzijde kwastje). Erop - om negligee idee helemaal af te maken ;) - gedust strikje uit first impresssions mold. http://www.deleukstetaartenshop.nl/sili … -2803.html
Borsten en buik tegen elkaar plaatsen - gat wordt weggewerkt met lint.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VKPIKOO8-D.jpg.
Fondant voor lint kneden met tylose. Uitrollen en stroken snijden. Lint is voorzien van patroon mbv van CK floral sjabloon. http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -4585.html
http://www.mijnalbum.nl/Foto-OAUD6W3P-D.jpg
De onderste linten zijn in 'een golfje' gelegd en uiteinde aan beide kanten vastgelijmd. Vervolgens twee stroken genomen en elk aan beide zijde gerimpeld. Gerimpelde zijden naar elkaar toegevouwen zodat er een lus ontstaat. Voor de stevigheid tijdelijk vullen met een tissue (eventueel wat van uitstekende gedeelte afsnijden). Beide lussen op taillelint plaatsen, er tussen in bedekken met klein rechthoekje van het lint. Gedust met pearldust.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-NMVO6WTI-D.jpg
Als fondant stevig is kan tissue worden verwijderd.
Zij-aanzicht lint:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-WAMWJF6G-D.jpg
Rozen van fondant en gumpaste (50%-50%) geplaatst op het jurkje. Blaadjes gemaakt met Wilton fondant cutter en daarna nerven gemaakt met tool scriber.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/embo … -1666.html
http://www.mijnalbum.nl/Foto-IQV6XRPT-D.jpg
Klaar!
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GOGFVIUQ-D.jpg

Update! heb gemerkt dat 1:2 ganache beter werkt om af te smeren dus heb dit gewijzigd in mijn oorspronkelijke bericht. Foto's hier zijn met ganache 1;3 - blijft zachter en geeft eerder af.  ;)

2

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

leuke how to! prachtige strik en rozen!!!!

3

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Thanx voor de how to.
heb hem meteen opgeslagen.

groetjes yvon

4

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Staat al even op mijn lijstje en met deze howto gaat het me zeker lukken.

En nou maar wachten tot iemand in mijn omgeving zwanger is en ik hem kan maken  :lol: :D

5

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Leuke how to zeg! Die zet ik op allesovertaart, mag wel toch?

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

6 Laatst bewerkt door Barbara136 (01-02-2012 23:27)

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Jozien schreef:

Leuke how to zeg! Die zet ik op allesovertaart, mag wel toch?

Ja hoor prima! Vind ik wel een compliment ! :) ik heb net je site bezocht; echt superhandig en heel leuk! :thumb:

7

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Is dat ook mogelijk dan die schalen (serveerschalen Blanda) hiervoor gebruiken?

8 Laatst bewerkt door Barbara136 (03-02-2012 13:59)

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Sevgi schreef:

Is dat ook mogelijk dan die schalen (serveerschalen Blanda) hiervoor gebruiken?

Bedankt voor je email. Ja ! die schalen kunnen gewoon in de oven, heb ik hier geleerd op forum  :) . Bij xenos hebben zelfde soort metalen schalen- die schijnen ook in oven te kunnen. In tabje "tabellen" staat uitgeschreven hoeveel biscuitmix je nodig hebt.
Je kan van de blanda's ook makkelijk boltaartjes maken (Mijn eerste twee taartjes zijn dat).
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=162748
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=163812

9

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

goede howto!!
ik ben zelf zwanger en wil in mijn verlof nog eens een taart maken, dus ik heb hier vast en zeker wat aan. Thanks.

Pluk de dag !!!

10

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Naiobi schreef:

goede howto!!
ik ben zelf zwanger en wil in mijn verlof nog eens een taart maken, dus ik heb hier vast en zeker wat aan. Thanks.

Ah leuk! Succes! En geniet natuurlijk van je zwangerschap :)

ik heb de how to nog even aangevuld met info over ganache smeren - tip had ik zelf uit boek van paris cutler en werkte goed!

11

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

mooie taart en duidelijk uitgelegd

groetjes Lady Ann

12

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Leuk. En eenvoudiger dan ik dacht ;-)

Gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

13

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

ziet er perfect uit thanks

14

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

ziet er perfect uit thanks

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

:thumb: heel leuk! bedankt! (hij staat nog steeds op mijn lijstje)

I never met a calorie I didn't like....

16 Laatst bewerkt door Annalies (12-02-2012 16:23)

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

mooie uitleg!
Moest alleen even denken wat abrikozenham is.... :think:

Elke laag getrempreerd met mengsel van 100 gr abrikozenham en 100 ml kokend water (even roeren en door zeefje).

neem aan abrikozenjam? ;)

gekheid hoor! Ik ben soms een taalfreak!

Erg fijne uitleg!

Proost!

17 Laatst bewerkt door Barbara136 (12-02-2012 17:12)

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Annalies schreef:

mooie uitleg!
Moest alleen even denken wat abrikozenham is.... :think:

Elke laag getrempreerd met mengsel van 100 gr abrikozenham en 100 ml kokend water (even roeren en door zeefje).

neem aan abrikozenjam? ;)

gekheid hoor! Ik ben soms een taalfreak!

Erg fijne uitleg!

Hahaha getver abrikozen ham! Inderdaad jam :o ik zal even wijzigen  :D
Bedankt voor je compliment! Ook dank voor de reacties taartenprinsesje (tot volgende week :) ) Imane, lady Ann en mirkool! ;)

18

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

leuke howto hoor, goed uitgelegd :thumb:

taart in Alphen aan den Rijn
http://www.zoetegedachte.nl

19

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Bedankt voor deze duidelijke How to  :) .
Heb hem bij m'n favorieten gezet, zodat mocht ik ooit ook een zwangerschapsbuik mogen maken, ik een duidelijk voorbeeld heb  :) .

Everything is what it looks like, but nothing is what it seems to be!

20

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

wow echt super mooi geworden en ook een goede uitleg misschien dat ik me er ook een keer aan ga wagen :think:

21

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

He-le-maal TOP !!

22

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

supergaaf zeg, ik heb over 2 weken een babyshower, en ga een belly cake proberen te maken, maar heb nog niks gezegd, stel dat het niet gaat lukken, maar met deze how to heb ik wel vertrouwen hoor! Bedankt!

23

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

Op hoeveel graden heb je ze gebakken? ik heb een electrische oven en zag op het forum wel het een en ander over een hete lucht oven. en heb je ze alle 3 tegelijk gebakken en zowel de grote als de kleine 35 minuten? Alvast bedankt!

24

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

snetje27 schreef:

Op hoeveel graden heb je ze gebakken? ik heb een electrische oven en zag op het forum wel het een en ander over een hete lucht oven. en heb je ze alle 3 tegelijk gebakken en zowel de grote als de kleine 35 minuten? Alvast bedankt!

Hoi ik weet niet of ik nog op tijd :s  ben maar inderdaad alle drie 30 -35 min ! succes!

25 Laatst bewerkt door snetje27 (08-04-2012 21:42)

Re: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart

haha ja hoor  :Y ! ik ga m donderdag/vrijdag maken! dankje wel!

en op hoeveel graden heb jij ze gebakken? en heb je ook een electrische oven??