Onderwerp: [HOW TO] "Making of" Zwangere buiktaart
Ik ben nog maar een groentje in taarten maken, dus is meer `making of´ dan een how to . Aanvullingen dus welkom! Na fikse studie van info hier op het forum dan toch gewaagd aan zwangere buik taart! Ik laat hier in stappen zien hoe ik deze zwangere buik taart heb gemaakt, wellicht heeft iemand er iets aan:
Eerst heb ik met funcakes biscuit mix drie kapsels gebakken in Ikea blanda schalen: 2 maal 12cm doorsnee, 1 maal 20 cm doorsnee. Blanda's heb ik ingesmeerd met dun laagje Wilton Cake Release. Voor verhoudingen zie tabellen hier links; 35 minuten in de oven.
Alle drie de biscuits heb ik twee maal doorgesneden. Elke laag getrempreerd met mengsel van 100 gr abrikozenjam en 100 ml kokend water (even roeren en door zeefje). Gewoon van kwastje over elke laag gedruppeld zodat de taart niet uitdroogt. Dubbele dijkjes gespoten van Funcakes botercreme (50% witte chocolade ganache erdoor). Een laag gevuld met slagroom gemengd met verkruimelde bokkenpootjes, een laag met kersenjam van Bon Maman.
.
Bij de laatste laag was de botercreme wat erg zacht; geen probleem gewoon afsmeren ermee!
Vervolgens heb ik ganache gemaakt van 400 gr chocolade (50% pure chocolade en 50% bittere chocolade) en 200 ml slagroom. Slagroom laten koken en daarna uitgieten over de chocolade in (stenen) schaal. Roeren maar en laten afkoelen tot pindakaasdikte (ong 30 min in koelkast). Maak van dikke taartkartons drie cirkels (gewoon de blanda's aftekenen en uitknippen). Leg deze onder de biscuits. Je zal zien dat de biscuits een beetje zijn gekrompen. Het taartkarton geeft aan tot hoe ver je de taart zal "aanvullen" met ganache.
Vervolgens met spatel over de gevulde biscuits gesmeerd in twee lagen. Tussen de lagen door even in koelkast plaatsen. Taart draaischijf bekleden met folie ivm geklieder!
15-30 min in de koelkast en daarna met hete spatel (even onder hete kraan en afdrogen) mooi glad maken.
Z.
De drie biscuits heb ik apart bekleed op de volgende wijze;
Marsepein met witte fondant vermengd (50%-50%) en gekleurd met americolor Copper/fleshtone. Ronde lap gerold en een kant recht afgesneden. Daarmee de 'boobies' bekleed. Je kan er ook voor kiezen om boobies samen te bekleden.Samen met buik vond ik te lastig
De andere kant van de 'boobies' bekleed met marsefond. Ik koos ervoor om te laten overlappen: Niet doen want dat zie je!
Gelukkig kunnen wegwerken met ruche/biesje. Eerst rechte fondant biesjes gemaakt met Jem Strip Cutter nr 4 en daar vervolgens een ruche van gemaakt met een tool uit Straight frill Set nr 1 (versierd met grote parels van Twinkle).
http://www.deleukstetaartenshop.nl/uits … -2768.html
http://www.deleukstetaartenshop.nl/uits … p-123.html
Daarna de buik apart bekleed met roze marsefond (500 gr roze marsepein en 500 gram fondant gemengd). Eerst met handen warm en glad gewreven daarna nog met smoothers. Met pumpbrush gevuld met SK sparkle dust over de jurk voor glitterende glans.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -3387.html
Onderzijde van de jurk geplooid en afgesneden met mesje; dat wordt niet mooi dus daarom schaar gebruikt.
Aan de onderzijde zelfde ruche gebruikt, gedust met Wilton dust en om en om groene en roze pearls van Twinkle in gelijmd met Jem glue (gaatje gemaakt met achterzijde kwastje). Erop - om negligee idee helemaal af te maken - gedust strikje uit first impresssions mold. http://www.deleukstetaartenshop.nl/sili … -2803.html
Borsten en buik tegen elkaar plaatsen - gat wordt weggewerkt met lint.
.
Fondant voor lint kneden met tylose. Uitrollen en stroken snijden. Lint is voorzien van patroon mbv van CK floral sjabloon. http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -4585.html
De onderste linten zijn in 'een golfje' gelegd en uiteinde aan beide kanten vastgelijmd. Vervolgens twee stroken genomen en elk aan beide zijde gerimpeld. Gerimpelde zijden naar elkaar toegevouwen zodat er een lus ontstaat. Voor de stevigheid tijdelijk vullen met een tissue (eventueel wat van uitstekende gedeelte afsnijden). Beide lussen op taillelint plaatsen, er tussen in bedekken met klein rechthoekje van het lint. Gedust met pearldust.
Als fondant stevig is kan tissue worden verwijderd.
Zij-aanzicht lint:
Rozen van fondant en gumpaste (50%-50%) geplaatst op het jurkje. Blaadjes gemaakt met Wilton fondant cutter en daarna nerven gemaakt met tool scriber.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/embo … -1666.html
Klaar!
Update! heb gemerkt dat 1:2 ganache beter werkt om af te smeren dus heb dit gewijzigd in mijn oorspronkelijke bericht. Foto's hier zijn met ganache 1;3 - blijft zachter en geeft eerder af.