1

Onderwerp: Sarah taart

deze dame was voor mijn collega die gister 50 is geworden!!

en deze forse dame is wel 80cm lang en 40 cm breed.
de vulling was, blueberry bc met zwitserse room en bosbessenjam.

ze werd goed ontvangen door mijn lieve collega en de mensen vonden hem ook erg schitterend, en hij smaakte ook nog eens op en top ;)

hier is de dame in kwestie....

http://www.mijnalbum.nl/Foto-I7CCOAHO.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-N4SXEQ7C.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-VI7BOULH.jpg

2

Re: Sarah taart

oh wat leuk.....

Re: Sarah taart

Wat ben jij al goed zeg!
Vind t n erg leuke taart.
Ik hou t voor mn eerste keer nog even op n 'simpele' ronde taart  ;)

4

Re: Sarah taart

VanessaAssenav schreef:

Wat ben jij al goed zeg!
Vind t n erg leuke taart.
Ik hou t voor mn eerste keer nog even op n 'simpele' ronde taart  ;)


dit gaat jou ook lukken, gewoon heel veel oefenen! en soms zit het tegen en dan weer mee.... bij mijn profiel kan je bij mijn album kijken, kijk daar maar eens, misschien kan je wat voorbeeldjes vanaf halen ;)

succes, en je kunt het!!! groetjes

5

Re: Sarah taart

da's een stevige dame :-) hele leuke taart, ook erg knap gemaakt!

Welkom op mijn blog! http://bakmadam.blogspot.com

Re: Sarah taart

Ik heb je taarten bekeken en jeetje wat mooi allemaal zeg!
Ik ben van plan een chocolade biscuit (cake, heb geen idee wat t verschil is) te maken met 3 lagen en tussen die lagen in elk geval chocolademouse. Misschien ook n laag met aardbeienjam of kersenvulling. Witte marsepein erover en afwerken met leuke bloemen. Wish me luck  ;)

7

Re: Sarah taart

VanessaAssenav schreef:

Ik heb je taarten bekeken en jeetje wat mooi allemaal zeg!
Ik ben van plan een chocolade biscuit (cake, heb geen idee wat t verschil is) te maken met 3 lagen en tussen die lagen in elk geval chocolademouse. Misschien ook n laag met aardbeienjam of kersenvulling. Witte marsepein erover en afwerken met leuke bloemen. Wish me luck  ;)

good luck ;)  :thumb:  O-)

8

Re: Sarah taart

VanessaAssenav schreef:

Ik heb je taarten bekeken en jeetje wat mooi allemaal zeg!
Ik ben van plan een chocolade biscuit (cake, heb geen idee wat t verschil is) te maken met 3 lagen en tussen die lagen in elk geval chocolademouse. Misschien ook n laag met aardbeienjam of kersenvulling. Witte marsepein erover en afwerken met leuke bloemen. Wish me luck  ;)

Het verschil tussen biscuit en cake is, dat biscuit veel lichter en luchtiger is dan cake. In cake wordt boter gebruikt, in biscuit niet. Voor een gewone ronde taart wordt meestal biscuit gebruikt. Cake is wanneer je hem vult wel erg zwaar. (Cake wordt wel vaak gebruikt voor 3 D taarten, i.v.m de stevigheid). Cake heeft wel meer smaak, terwijl je bij biscuit de smaak eigenlijk moet verkrijgen door de vulling. Voor een gewone taart zou ik dus gaan voor biscuit, omdat het voor de meeste mensen al gauw teveel is, zeker wanneer er ook nog fondant of marsepein op zit. Je kunt hiernaast bij de recepten wel recepten voor biscuit vinden. Of je bestelt de biscuit mix van funcakes.(Gebruik ik altijd. Ideaal).

Moortje, vergeet ik bijna om te zeggen dat ik je taart fantastisch vind. Heb afgelopen week nog een Sara taart met een puzzelplaatje gemaakt, helaas vergeten foto's te maken. Maar deze zou ik graag willen opslaan voor een volgende keer, als dat mag.

9

Re: Sarah taart

Grappig

Re: Sarah taart

Wat aardig Anja dat je het even voor mij uitlegt! Dank je!
Ik wil graag chocolade biscuit maken van de funcakes mix. Dus zal dan iets meer smaak hebben dan gewone.
Ik ga volgende week mn inkopen doen dus heb nog even om uit te zoeken waar, en wat,  ik alles t beste kan kopen :D