pennyroyaltea schreef:bacterien hangen niet in de lucht die komen door aanraking pas met fondant in contact.
uitharden kan je makkelijk stofvrij doen ik doe het meestal in een trommel die niet volledig luchtdicht is.. dan komt er geen stof bij maar wordt t wel hard
Op die manier dus! Ik liet het altijd gewoon zo staan,onverpakt, ik zeg er ook dan bij dat ze niet moeten eten.
Dan ga ik dat ook proberen!
Even terug komen op de"bacterien". Bacterien hangen ook in de lucht. Hier een stukje erover...
Wat Bacteriën zijn
Bacteriën zijn levende, biologische verontreinigingen die kunnen worden overgedragen door besmette mensen , dieren en binnenlucht. Bacteriën kunnen worden uitgevoerd door de bodem, plantenresten, of door de lucht. Ze maken doorgaans een derde van alle in de lucht, levende organismen. een Gram-negatieve bacteriën , net als andere biologische verontreinigingen, bijdragen aan een slechte kwaliteit van de binnenlucht en kan een belangrijke oorzaak van verloren dagen van het werk en school. Deze bacteriën kunnen groeien in het water-beschadigde gebouwen en kan de oorzaak van de luchtkwaliteit (IAQ) klachten. Sommige bacteriën worden overgedragen door besmette personen, besmet water systemen, verontreinigde lucht handling systemen in woningen en gebouwen, vocht beschadigde materialen en dieren. Dit is vooral een probleem in gesloten ruimtes waar er veel mensen zijn, zoals penitentiaire inrichtingen, scholen, kantoorgebouwen en militaire opleidingscentra.
Naast de besmette mensen en dieren, waterbronnen en water beschadigde materialen, de buitenlucht kan ook een bron voor bacteriën binnenshuis, vooral in landelijke gebieden of locaties met nabijgelegen landbouwpraktijken en de behandeling van afvalwater processen. In het bijzonder, oogsten / maaidorsers de handelingen van pluimen van bacteriën en schimmels die worden uitgevoerd voor de wind. Composteringsinstallaties en gemeentelijke stortplaatsen waar ontbindend organisch materiaal wordt opgeslagen kan ook verhoging van de lucht bacteriële concentraties.