1

Onderwerp: vulling gemaakt met/van ananas

Wie heeft er ideeen voor vullingen met verse of blik ananas.

Dacht dat het niet met gelatine samen gaat omdat het niet opstijft dan, maar wat kan nog meer.

recepten met slagroom/melk maak ik niet ivm allergie.

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

2 Laatst bewerkt door SugaHolic (07-02-2012 21:28)

Re: vulling gemaakt met/van ananas

Verse ananas bevat een eiwitsplitsend enzym waardoor het je slagroom, yoghurt en gelatine dunner maakt. Kiwi heeft dat ook. Bij ananas in blik is dat enzym door het koken vernietigd. Eet je het niet direct op dan is ananas uit blik beter.

Als taartvulling kun je ook een pot ananasjam gebruiken trouwens.

En dan de taart afwerken met kokosroom en er wat gemalen kokos over strooien....  :9

3

Re: vulling gemaakt met/van ananas

@sugaholic bedankt voor je antwoordt
ik weet idd dat er ananasjam is :P , maar ik had van de week verse ananas en dacht toen; kan ik daar ook een vulling mee maken?

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

4

Re: vulling gemaakt met/van ananas

Als de verse ananas toch op moet kun je 'm ook zelf even koken natuurlijk. Zo weinig mogelijk water gebruiken, dat het net onderstaat, dan heb je het minste smaakverlies.

Of de verse ananas alleen gebruiken aan de buitenkant en dan net voor het opdienen erop.