1 Laatst bewerkt door cotoncandy (06-02-2012 20:10)

Onderwerp: Mokka cupcakes

Hier mijn recept van mokka Cupcakes.

Dit recept is voor 12 cakejes

http://5.media.hyves-static.net/1466328236/6/6wBb/0/img1466328236.jpeg

BENODIGDHEDEN

Voor de cakejes
200g bloem
1 eetl bakpoeder
220 g suiker
mespunt zout
1 ei
180 ml melk
60 g boter
merg van 1 vanillestokje

Voor de banketbakkersroom
250 ml melk
merg van 1 vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
1 eetl bloem

Voor de mokka extract
70 ml espresso
30 gr suiker

Voor de creme
250 gr boter
60 gr poedersuiker
250 gr banketbakkersroom
de mokkaextract

Voor de ganache
50 ml melk
50 ml slagroom
25 gr suiker
15 gr boter
150 gr pure chocolade
50 gr nougatine

BEREIDING 

De cupcakes
Oven op 180 graden
Alle droge ingredienten in een kom mengen en in een andere kom alle natte ingredienten mengen.
Dit dan door elkaar mengen en dan nog een minuutje op de hoogste stand van de mixer mengen.
De vormpjes 3kwart met het beslag vullen en in 25 minuten bakken.

De banketbakkersroom
Breng de melk met de vanille aan de kook en laat dit een paar minuutjes doorkoken.
Klop intussen de eidooiers met de suiker cremeachtig, voeg hier de bloem aan toe en giet de hete melk al roerend aan het eiermengsel.
Schenk alles terug in de pan en laat dit 5 minuten koken.
dit op een bord onder huishoudfolie af laten koelen.

De mokka extract
Kook de espresso met de suiker in tot er ongeveer 2 eetlepels overblijven.

De mokka creme
Doe de zachte boter met de poedersuiker in de mixer en klop dit tot het wit en luchtig is. Voeg hier de banketbakkersroom aan toe en klop dit goed door. Voeg op het laasts de mokka extract toe en zodra dit vermengd is stoppen met kloppen.


Spuit de afgekoelde cupcakes op met de mokkacreme. Zet dit een uurtje in de koeling of even in de vriezer tot het goed koud is geworden.


De ganache
breng de melk met de slagroom, boter en suiker aan de kook. Hak de chocolade fijn haal de pan van het vuur voeg de chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.


Doop dan de topping van de cupcakes in de ganache en bestrooi deze met de nougatine.

Re: Mokka cupcakes

opgeslagen, ga ze donderdag maken voor een opdracht! word het geen zooitje met die choco ganache het ziet eruit alsof de papiertjes helemaal vies zijn geworden... en gaat die toef er dan niet af als je hem erin doopt? word de choco ganache hard als hij op de toef zit of word hij zacht?

'' Make cakes, no war'' ♥

3

Re: Mokka cupcakes

De eerste papiertjes werden bij mij wat vies.
Maar als je de ganache goed uit laat lekken valt het heel erg mee.
Ik heb zelf ook al wel gewerkt met een beschermringetje van papier die je net over het papieren cupje legt en als het ingedroogd is er weer afhaald.
De toef maar voor de helft in de ganache dopen wil ook goed helpen ldan loopt het ook niet zo uit.

Als je de toef goed gekoeld / wat bevroren hebt blijft deze goed zitten.
En de ganache wordt stevig, maar niet knapperig.

Heel veel succes met je bestelling.

4

Re: Mokka cupcakes

Klinkt lekker, maar

cotoncandy schreef:

merg van 12 vanillestokje

moet dit niet 1/2 vanillestokje zijn?

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

5

Re: Mokka cupcakes

@ sweettooth.

Dank je wel ik dacht dat ik alle schrijffouten eruitgehaald had voordat ik het recept gepost had.

maar het is 1 vanillestokje.

zal het meteen aanpassen.

Re: Mokka cupcakes

mjam ben dol op mokkagebak. wij aten dit altijd op familieverjaardagen :)

7

Re: Mokka cupcakes

:thumb:

8

Re: Mokka cupcakes

heb ze ook gemaakt, ze zijn heerlijk, zouden zo in rudolphs cupcakeboek kunnen :D

groetjes  Jose'

9

Re: Mokka cupcakes

haha ja het is exact het recept uit Rudolphs cupcakeboek.

Groetjes Daniëlle