Onderwerp: Mokka cupcakes
Hier mijn recept van mokka Cupcakes.
Dit recept is voor 12 cakejes
BENODIGDHEDEN
Voor de cakejes
200g bloem
1 eetl bakpoeder
220 g suiker
mespunt zout
1 ei
180 ml melk
60 g boter
merg van 1 vanillestokje
Voor de banketbakkersroom
250 ml melk
merg van 1 vanillestokje
2 eidooiers
50 gr suiker
1 eetl bloem
Voor de mokka extract
70 ml espresso
30 gr suiker
Voor de creme
250 gr boter
60 gr poedersuiker
250 gr banketbakkersroom
de mokkaextract
Voor de ganache
50 ml melk
50 ml slagroom
25 gr suiker
15 gr boter
150 gr pure chocolade
50 gr nougatine
BEREIDING
De cupcakes
Oven op 180 graden
Alle droge ingredienten in een kom mengen en in een andere kom alle natte ingredienten mengen.
Dit dan door elkaar mengen en dan nog een minuutje op de hoogste stand van de mixer mengen.
De vormpjes 3kwart met het beslag vullen en in 25 minuten bakken.
De banketbakkersroom
Breng de melk met de vanille aan de kook en laat dit een paar minuutjes doorkoken.
Klop intussen de eidooiers met de suiker cremeachtig, voeg hier de bloem aan toe en giet de hete melk al roerend aan het eiermengsel.
Schenk alles terug in de pan en laat dit 5 minuten koken.
dit op een bord onder huishoudfolie af laten koelen.
De mokka extract
Kook de espresso met de suiker in tot er ongeveer 2 eetlepels overblijven.
De mokka creme
Doe de zachte boter met de poedersuiker in de mixer en klop dit tot het wit en luchtig is. Voeg hier de banketbakkersroom aan toe en klop dit goed door. Voeg op het laasts de mokka extract toe en zodra dit vermengd is stoppen met kloppen.
Spuit de afgekoelde cupcakes op met de mokkacreme. Zet dit een uurtje in de koeling of even in de vriezer tot het goed koud is geworden.
De ganache
breng de melk met de slagroom, boter en suiker aan de kook. Hak de chocolade fijn haal de pan van het vuur voeg de chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
Doop dan de topping van de cupcakes in de ganache en bestrooi deze met de nougatine.