Misschien kan ik wat helderheid bieden.
Je hebt drie soorten materiaal waar je op kan printen. Frosting sheets, chocoladesheets en icingsheets. Een frostingsheet is gemaakt van een velletje plastic met een heel dun laagje fondant. Dit heeft een lichte vanillesmaak. Icingsheets zijn gemaakt van een velletje plastic en een laagje icing. Deze sheets zijn ook dikker dan frostingsheets en scheuren/breken minders snel. Deze zijn ook iets beter plooibaar. En chocoladesheets zijn gemaakt van een dun laagje chocolade.
Om een rand om een taart te maken knip je de sheet op maat. Zo hoog of laag je maar wil. Om te bepalen hoeveel sheets je nodig hebt, kun je dit het beste met een wit A4 papiertje proberen. Je haalt de plasticlaag aan de achterkant eraf. Smeer je taart in met een klein beetje water en plak je sheet tegen de taart.
Zo simpel als het hier staat, zo simpel is het ook.
Je kunt de sheets dus ook heel makkelijk in vormen knippen.
Je moet er wel even aan denken dat voedselkleurstof zich toch iets anders 'gedraagd' dan inkt voor een normale printer.
Ik hier hier heeeeeel lang met de firma Bouwhuis over gesproken en sommige kleuren laten zich niet makkelijk printen. Zo heeft de printer moeite met grote zware vlakken. Dit kan grijzig, groenig worden. Een met rood/oranje tinten heeft de printer soms moeite.
In de taart van Jos
groeten Annemieke
Cake It