1

Onderwerp: Appeltaart??

Hoi,
Mijn man wil graag, dat de onderste laag van onze dochter haar verjaardagstaart een appeltaart wordt.
Deze maakte ik vroeger heel erg vaak, maar op een of andere manier willen ze niet meer lukken. (te nat, vocht komt er uit)
Biscuit is nog nooit fout gegaan, maar appeltaart uit een pakje.... :o  haha
Vanmorgen de appeltaart dus maar in de prullenbak ge.....
Nu heb ik een biscuit gemaakt, gewoon een normale van mix en wil hier de appeltaart van maken.
Smaakt natuurlijk iets anders, maar moet ook wel kunnen toch?

Hoe kan ik nu het beste de vulling maken?
Wie heeft er tips.

I may not be perfect, but i'm always me

Re: Appeltaart??

Hoi,

Appeltaartbotercreme maken? Heeft je man toch een beetje appeltaart gevoel erbij. Appelsap door de botercrememix (in plaats van water) doen en een beetje kaneel erbij....mmmmm

3

Re: Appeltaart??

Kijk eens bij de ingezonden recepten:

Bijv. appeltaartvulling:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=180027

Recept voor appeltaart met tips van banketbakker en aangevuld (in het topic) met tips van forumleden....
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=72147

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

4

Re: Appeltaart??

Dank je wel!
Precies waar ik naar zocht.....
Had al wel gedacht, gewoon appel en suiker enz in de oven, maar hoe dan, want anders is je taart zo nat.
En kon geen receptje vinden.
Ga meteen beginnen.

p.s. ga hem ook met appelbotercreme doen, denk ik

I may not be perfect, but i'm always me

5

Re: Appeltaart??

Heb net de appel uit de oven gehaald, smaakt heerlijk, staat nu uit te lekken.
Gaat helemaal goed komen.

Had alleen al botercreme gemaakt, enkel om af te smeren, 1:1.
Zou ik hier nog een appelbotercreme van kunnen maken?

I may not be perfect, but i'm always me

Re: Appeltaart??

nagelsan schreef:

Heb net de appel uit de oven gehaald, smaakt heerlijk, staat nu uit te lekken.
Gaat helemaal goed komen.

Had alleen al botercreme gemaakt, enkel om af te smeren, 1:1.
Zou ik hier nog een appelbotercreme van kunnen maken?


Hoi
Ja hoor dat kan heel goed.
Je zou ook nog banketbakkersroom door je taart kunnen doen. Dan is het een appeltaart met room, ook lekker.

7

Re: Appeltaart??

hmmmm, is ook een idee, dat heb ik staan  :D
Ja, dat wordt hem!

I may not be perfect, but i'm always me

8

Re: Appeltaart??

Om even op je gewone appeltaart terug te komen en je taart is te nat dan kun je door je appel mengsel een beetje droge griesmeel of custard poeder strooien, goed omschudden of scheppen en je zult zien dat het al een stuk beter is. Of als je het deeg in de vorm hebt en voor je de appels erin doet een beetje droge griesmeel op het deeg strooien of een heel dun laagje paneermeel.

Wat ook nog kan helpen is je bakblik niet op het rooster te zetten maar op de gewone bakplaat, deze wordt warm en zo verwarmt de onderkant van je taart.

Succes en een fijne verjaardag.

Christine.

9

Re: Appeltaart??

Mijn truuk voor de appeltaartvulling: door de gesnipperde appels VEEL suiker en aardig wat kaneel doen, paar uur laten staan en tussendoor steeds omscheppen. De appeltjes worden zo lekker zoet en de suiker trekt overtollig vocht uit de appeltjes. Dan nog even een uurtje in een zeef laten uitlekken. Voila, prima vulling voor een droge bodem.

Het uitleksel gebruik ik om daarna het vlechtwerk op de appeltaart af te smeren. Zo gaat het ook heel lekker naar appeltjes ruiken!

Favoriete appelsoort : goudreinetten.

10

Re: Appeltaart??

als ik een echte appeltaart maak gooi ik iets van 100-140 gram banketbakkersroompoeder door de stukjes appel, suiker en kaneel.
kleine stukjes appel.
deeg uit een pakje vorm mee bekleden, vulling erin en zelf een kruimelbovenkant maken. boter, meel en suiker geloof ik. dan heb ik een lekkere dikke laag knappige buitenkant.

11

Re: Appeltaart??

:D   :thumb:  tnx!
Ga ik volgende keer allemaal eens proberen

I may not be perfect, but i'm always me

12

Re: Appeltaart??

..en ik doe altijd 2 eetlepels custard(poeder) door het appelmengsel heen.
Dit bindt het vocht en geeft een extra fijne smaak.

13

Re: Appeltaart??

Nou, dat moet de volgende keer goed gaan dus..hahaha.
Ik had al gedacht dat het door de suiker kwam en dit drastisch verminderd, maar helaas....
Ik ga gewoon enkele tips uit proberen de volgende keer, dan merk ik vanzelf welke voor mij de beste en lekkerste is.

I may not be perfect, but i'm always me

14

Re: Appeltaart??

voor de volgende keer  O-)
biscuit vullen met gebakken appeltjesroom en afsmeren met kaneelbc :Y  :9

Gebakken appeltjesroom
een klont roomboter in een koekenpan,
de gesnipperde appels (ze slinken behoorlijk!), met wat suiker erover, erin doen
voorzichtig bakken (niet hoog vuur, dan brand de boel aan)
als het een soort prutje wordt (droge appelmoes met klonten zeg maar) uit de pan
wat kaneel erdoor doen (als je dat lekker vindt)
helemaal af laten koelen
over de taart verdelen
daarover ongezoete, geklopte slagroom met klopfix erdoor.

Combineert errug goed met dulce de leche

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

15

Re: Appeltaart??

hmmmmmm
Oeps, heb een iets te lekker topic geopend aaaaahhhhh.
Nou wil ik helemaal nog meer taartjes maken hihi

I may not be perfect, but i'm always me

16

Re: Appeltaart??

nagelsan schreef:

hmmmmmm
Oeps, heb een iets te lekker topic geopend aaaaahhhhh.
Nou wil ik helemaal nog meer taartjes maken hihi

Jij verveeld je voorlopig niet meer, je man kan verschillende soorten appeltaart gaan proeven.  :9

Christine.

17 Laatst bewerkt door nagelsan (11-02-2012 19:49)

Re: Appeltaart??

Voor de visite van vandaag wilde ik een appeltaart bekleden, maarja, de vorige keer mislukte die steeds.
Ik heb nu geen appeltaartmix gebruikt, maar een deegrecept van bloem/eieren/suiker.
De appel vtv geschild en in blokjes en veeeel suiker er bij gedaan en laten staan.
Daarna kaneel erbij en nog een lange tijd uit laten lekken.
Taart op de plaat ipv het rooster.
Alleen het deeg vond ik wat zacht en plakkerig aanvoelen en dit bekleedde wat vervelend.
Op zich was hij wel gelukt, de bodem was niet erg nat, dus ik kon hem gewoon gebruiken.
Helaas had het deeg de bovenkant (die ik geheel had bekleed) niet helemaal dekkend gelaten met het bakken (gekrompen) dus ik kon hem niet omdraaien.
Nou had ik een tijdje geleden een howto gezien van appeltaart bekleden, maar kan hem niet meer vinden.
Als iemand de link heeft??? fijn.
Maar goed, dankzij de tips is de taart nu gelukt, alleen vond ik de bodem nu wel erg hard geworden en vind ik de appeltaartmix toch lekkerder.
Ik heb hem daarna afgesmeerd met botercreme, wat vanwege de bobbelige bovenkant erg lastig was, maar uiteindelijk redelijk is gelukt.
Hij werd qua smaak dan ook heel erg goed bevonden en is geheel opgegaan.

Hierbij even een foto van het resultaat, had hem al in de parade gezet.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-THY3I8CN-D.jpg

volgende keer probeer ik de variant met custard

bedankt allemaal

I may not be perfect, but i'm always me