Voor de visite van vandaag wilde ik een appeltaart bekleden, maarja, de vorige keer mislukte die steeds.
Ik heb nu geen appeltaartmix gebruikt, maar een deegrecept van bloem/eieren/suiker.
De appel vtv geschild en in blokjes en veeeel suiker er bij gedaan en laten staan.
Daarna kaneel erbij en nog een lange tijd uit laten lekken.
Taart op de plaat ipv het rooster.
Alleen het deeg vond ik wat zacht en plakkerig aanvoelen en dit bekleedde wat vervelend.
Op zich was hij wel gelukt, de bodem was niet erg nat, dus ik kon hem gewoon gebruiken.
Helaas had het deeg de bovenkant (die ik geheel had bekleed) niet helemaal dekkend gelaten met het bakken (gekrompen) dus ik kon hem niet omdraaien.
Nou had ik een tijdje geleden een howto gezien van appeltaart bekleden, maar kan hem niet meer vinden.
Als iemand de link heeft??? fijn.
Maar goed, dankzij de tips is de taart nu gelukt, alleen vond ik de bodem nu wel erg hard geworden en vind ik de appeltaartmix toch lekkerder.
Ik heb hem daarna afgesmeerd met botercreme, wat vanwege de bobbelige bovenkant erg lastig was, maar uiteindelijk redelijk is gelukt.
Hij werd qua smaak dan ook heel erg goed bevonden en is geheel opgegaan.
Hierbij even een foto van het resultaat, had hem al in de parade gezet.

volgende keer probeer ik de variant met custard
bedankt allemaal
I may not be perfect, but i'm always me