Onderwerp: wat moet lekkere marsepein hebben, en wat vinden jullie ervan !!
hoi,
Mijn stokpaardje Wanneer mag het nog marsepein heten ??
Da's niet moeilijk wat mij betreft, als het echt moet..... 1:3
MAAAAAAAAAAAAAAAAAR eigenlijk 1:2 zoals wij hem al zeker 40 jaar verwerken.
Dat houdt dus in 1 deel Amandelen 2 delen suiker
Eigenlijk moet duidelijk op de verpakking staan wat de verhouding is, en/of het percentage Amandelen.
De kwaliteit is dan voor de consument gelijk te zien.
Maar dat gebeurd lang niet door iedere verpakker.
Dus algemeen, hoe witter de onbewerkte marsepein is, hoe meer suiker er in zit.
Daarom is 1:4 ook zo stug en veel moeilijker uit te rollen, zeker met de hand !!!
Mede de verhouding geeft ook de specifieke smaak en in 2e instantie de verwerkbaarheid aan de marsepein.
Ook de productiemethode, koude of warme , geeft bepaalde eigenschappen aan de marsepein.
Wij gebruiken alleen Zeelandia marsepein, die wij zelf kleuren en verpakken.
Kleuren zijn synthetisch, maar je ziet ook marsepein met natuurlijke kleurstoffen.
Deze zullen nooit zo sprankelend van kleur zijn, maar er wordt veel met azo/ non azo gewerkt
Deze kleurstoffen kunnen de reaktie van kinderen nadelig beinvloeden.
Zal proberen om binnenkort eens wat foto's en wat uitleg van het produktieproces op het forum te zetten.
groet mpbart
ps. Holland Sugar Art Show 2+3 juni
met alleen maar onze Zeelandia Marsepein
En doe de marsepeinspecialist een plezier........
aub GEEN 1:4