Onderwerp: Vraag over cream vanilla frosting...
Ik heb een vraagje over het volgende recept...
CREAM VANILLA FROSTING
90 g bloem
480 ml melk
400 g ongezouten Boter
400 g fijne kristalsuiker
10 ml (2 tsp) vanille essence
Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur.
Boter flink smeuig en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast.
Zou ik de kristalsuiker ook kunnen vervangen door suikerbakkerspoeder ?? Ik heb gisteren namelijk net 5 kilo gehaald bij de Makro en zou het zonde vinden om het niet te gaan gebruiken. Ik heb de frosting net gemaakt met kristalsuiker en dit is echt mijn nieuwe lievelingsrecept voor frosting..........zo lekker, het zou verboden moeten worden !! haha


haha En ik denk dat het ook een kwestie is van oefenen/doen. Zovaak heb ik dit nog niet gedaan maar als je eenmaal de slag te pakken heb gaat het vast vanzelf
het staat al ruim een uur in de koelkast en nog kan ik er niet mee spuiten!








