1

Onderwerp: billowing techniek

hai allemaal,

Een vraagje voor de dames die deze techniek wel eens hebben gebruikt. Maken jullie de kussentjes van gumpaste..of gewoon fondant?

Vraag twee is..:
Wordt het geen dikke laag fondant aan de zijkant als je het over de basislaag heen maakt?


Thanxs:)

2

Re: billowing techniek

Kijk eens op youtube...Daar staan genoeg filmpjes met deze techniek. Daar kun je ook precies zien hoe ze het doen, hoe dik/dun je je fondant uit rolt en hoe het er uit komt te zien.

Heb zelf de techniek nog nooit gebruikt dus dit is het enige advies wat ik je kan geven :Y

Suc6

3

Re: billowing techniek

Ik gok dat je dan beter kan zoeken op pillowing. (Omdat pillow kussen is, van billow heb ik nog nooit gehoord)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: billowing techniek

Ik lees even mee! Heb op youtube niks bruiksbaars kunnen vinden. (onder beide termen niet)

5

Re: billowing techniek

het heet billowing

http://thejoyofcake.shutterfly.com/tutorials

heer, als u me niet slank kunt maken, maak dan aub al mijn vrienden dik

6

Re: billowing techniek

http://i222.photobucket.com/albums/dd244/nickyishere/600-1298931327.jpg

heer, als u me niet slank kunt maken, maak dan aub al mijn vrienden dik

7

Re: billowing techniek

Kwebbel heeft een keer hier een filmpje geplaatst met een how to.
Is al weer tijdje geleden ga even zoeken voor je!!!

Have a break, have a cupcake!!
Groetjes van 10

8

Re: billowing techniek

http://thejoyofcake.shutterfly.com/tutorials/4

Have a break, have a cupcake!!
Groetjes van 10

9

Re: billowing techniek

Deze is het, succes!!!


kwebbeltje schreef:

http://23.media.hyves-static.net/1270287422/6/UL3W/0/img1270287422.jpeg
hier volgt een klein geinig filmpje waarbij er al iets meer duidelijk wordt van de gebruikte technieken.
ik zeg klik

met de groetjes van K3 (katja, Katja en Kwebbeltje  ;) )

Have a break, have a cupcake!!
Groetjes van 10

10

Re: billowing techniek

hai allemaal,

jeetje wat een reactie's. Sorry dat ik nu pas reageer, maar was ff met mn kleine smurf naar de dokter. ( dubbele oorontsteking   :s )

Nu ontopic

Ik had de how to van kwebbel een keer gezien vandaar mijn interesse in de techniek:)

Ik wil alleen wel graag van ervaringsdekundigen weten of het geen erg dikke laag fondant wordt als je het over de basisbekleding maakt... of zou je het ook gewoon op de afgesmeerde taart kunnen maken?

Ook is mij altijd verteld dat gumpaste niet erg lekker is om te eten ( t ruikt ook erg jaggie)... als je dan de zijkanten  van je taart met gumpaste billowt ( nieuwe werkwoord :lol: )... is t dan nog wel lekker??

Wel hartstikke bedankt allemaal vast voor t meedenken :)

11

Re: billowing techniek

dat zou ik ook wel willen weten :Y

Ik denk eigenlijk met gumpaste (of mix met fondant) en dan erbij zeggen dat de billowtjes niet eetbaar zijn, maar alleen voor de sier (is idd echt niet smakelijk :nooo )

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

12

Re: billowing techniek

@Carien,

Dat zou een oplossing zijn maar t staat wel raar.. t is nl niet een kleine versiering die je maakt.. De mensen zouden dan de helft van de taart moeten schrapen :s

Ik hoop dat iemand die t wel eens gemaakt heeft..en t opgegeten heeft ons nog een tip kan geven:)

Re: billowing techniek

Google maar even op Susan Trianos, zij heeft deze techniek bedacht.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: billowing techniek

Als je satin ice gebruikt kun je gewoon alleen fondant gebruiken. Dus bekleden en hele dunne volkjes maken, gaat prima.
En ook de gumpaste daarvan is erg lekker :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: billowing techniek

Ik heb het twee weken geleden voor het eerst gedaan, taartje weggegeven. Heb het even nagvraagd, ze hebben het niet opgegeten, gewoon eraf gehaald. Wel geproefd maar was niet echt lekker, ik had 1:1 gumpaste fondant.  Ik denk dat je het moet zien als geboetseerde figuren, de 1 zal het opeten de ander niet. Ik had de taart eerst met fondant bekleedt.

Ik vond het erg leuk om te doen, best veel werk, maar leuk. Ga het zeker nog een keer doen, moet ook nog oefenen  ;)

Ieder is de bewerker van zijn eigen geluk.

16

Re: billowing techniek

Misschien een stomme vraag maar is hier perse gumpaste voor nodig? Zou het niet met gewone fondant lukken?

17 Laatst bewerkt door Carien (01-02-2012 11:38)

Re: billowing techniek

Suikertaartjes-Suuz schreef:

..... hele dunne volkjes maken...

:think: las jij iets over overgewicht in de krant ofzo O-)

:D leuk zo'n phone  :+

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

18

Re: billowing techniek

Thanks Suuz voor t delen waar deze techniek vandan komt.. ff op der site geweest.. jeetje wat een mooie dingen staan daar zeg.

Ik heb wel satin ice gumpaste... maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik deze nooit geproefd heb omdat ik het niet erg aantrekkelijk vind ruiken, en omdat ik altijd hoorde dat het erg smerig smaakte ( gumpaste in t algemeen dan he) En he..als iedereen gumpaste smerig vindt..waarom zou ik t dan nog gaan proeven;)

ik werk met funcake fondant en satin ice gumpaste.. Ik denk dat ik het dan maar 1:1 ga maken... moet goed komen dan.. Ik vraag dan gewoon aan mijn collega of ze het hebben opgegegeten of niet.

Bedankt voor het meedenken allemaal.

@Soessie.
Ik wil er een hart meebekleden. De onderrand dan he. Hetzelfde hart maken als ik hier 2 dagen geleden postte vind ik zo saai...

19

Re: billowing techniek

sweet978 schreef:

@Soessie.
Ik wil er een hart meebekleden. De onderrand dan he. Hetzelfde hart maken als ik hier 2 dagen geleden postte vind ik zo saai...

ik had ook een rand gemaakt, niet de hele taart gedaan.

Ieder is de bewerker van zijn eigen geluk.

20

Re: billowing techniek

ben benieuwd of het dan inderdaad zoveel werk is. We zullen t zien..;)

21

Re: billowing techniek

het is i.i.g meer werk dan alleen fondant erover  ;)

Ieder is de bewerker van zijn eigen geluk.

22

Re: billowing techniek

Andere how-to: http://thejoyofcake.shutterfly.com/tutorials/4

Re: billowing techniek

Carien schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

..... hele dunne volkjes maken...

:think: las jij iets over overgewicht in de krant ofzo O-)

:D leuk zo'n phone  :+

Ja ik ben altijd bezorgd om de mensheid... En mijn telefoon blijkbaar ook :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

24 Laatst bewerkt door sweet978 (01-02-2012 12:47)

Re: billowing techniek

@soessie

lol...dat snap ik.... Ik heb allen gelukkig tegenwoordig wel zo een ribbon cutter.. dus vermoed dat t snijden een stuk sneller gaat dan toen ik t met de liniaal moest doen;)

Thanx Karin..
ik ga ook daar ff kijken

25

Re: billowing techniek

@karin
volgens mij is dat dezelfde als die van cake central. Maar bedankt voor de moeite.