Ik laat het fondant niet altijd rusten na kleuren, hangt er vanaf hoeveel tijd ik heb, en ik merk niet echt een verschil tussen het wel of niet laten rusten, behalve dan dat de kleur mss net iets dieper is (klein verschil meestal).
Maar om een gemêleerde ondergrond te krijgen, gebruik ik meestal 3 verschillende kleuren. In geval van blauw/wit zou ik dan wit, licht blauw en wat donkerder blauw nemen. Het meest donkere is dan gewoon dezelfde tint blauw als het lichte maar dan met meer kleurstof.
In principe kan je die kleuren al op voorhand maken en laten rusten als je dat graag wil.
Om het te mengen maak ik van de verschillende kleuren eerst aparte lange rollen, dus fondant goed kneden, in een bol, en dan uitrollen met de handen tot een dikke worst. Ik zorg dat de rollen van de drie kleuren ongeveer even lang zijn, en dan leg ik ze naast elkaar en vlecht ik ze om ze dan samen te rollen. Dan dubbel plooien en weer een rol van maken. Zo verder tot ik de juiste mengeling heb, daar een bol van maken, wat plat duwen en uitrollen.
Je moet dan wel in één keer goed uitrollen want anders verlies je het effect.
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com