Onderwerp: Dubbele hoogte, hoe?
Ik weet niet of ik in de juiste rubriek sta, dus ik meld me gelijk maar even
.
Voor een bruidstaart, wil ik graag een paar lagen van de stapel dubbel hoog maken. En wel zo: 25-25-20-15-15-10 cm.
Nu heb ik gegoogled en ben ik tegen gekomen dat je dan 2 biscuits moet vullen en dowelen zoals je gewend bent, de bovenste op een drum op de ander zetten, afsmeren en vervolgens bekleden als 1. Met het aansnijden haal je dan eerst een mes langs de rand en haal je de bovenste dubbele ervan af en kun je ze aansnijden.
Maar dan heb je de onderste laag toch zonder bovenkantje? Is dit niet raar? Kan het anders of is dit gebruikelijk? Ik hoop dat jullie me willen helpen!
ja, da's misschien wel een beetje raar ja.... bij het aansnijmoment is het natuurlijk nog wel mooi enz.
), dus misschien maakt dat niet uit?
) toch kapot zult trekken. Ook denk ik dat ie mooier te bekleden is als je hem in 1 keer bekleed dan heb je minder naadjes en bobbeltjes die je er weer uit moet smootheren. En mijn matroesjka was ook meerdere taarten op elkaar en die ging glijden dus ik denk dat je in de dubbele lagen ook nog 1 lange dowel moet steken. Het is een heel veraal geworden ik hoop dat je er wat mee kan. Groetjes Marije
)