Onderwerp: witte botercreme
hallo!
ik wil graag een witte botercreme klaarmaken maar het komt altijd geel uit (door de roomboter). is er een witte boter of een alternatief van boter om een witte botercreme te hebben?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » witte botercreme
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hallo!
ik wil graag een witte botercreme klaarmaken maar het komt altijd geel uit (door de roomboter). is er een witte boter of een alternatief van boter om een witte botercreme te hebben?
Langer mixen dan wordt het witter
Ik heb altijd witte boter met roomboter en funcakes botercrememix en 15 minuten op de hoogste snelheid mixen. Is altijd wit!
Mss dat dat idd bij zo'n kleine vorm wel werkt.............ik denk voor grotere vormen niet.
Topic over de 10cm: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126589927
Botercreme kan je met een paar druppels blauwe kleurstof zeer wit maken...
hoop dat je hiermee verder kunt,
http://www.hurryupcakes.com/recipes/fro … m-frosting
er staan zat andere voorbeelden op google..
harstikke bedankt voor jullie hulp!!
Botercreme kan je met een paar druppels blauwe kleurstof zeer wit maken...
hoop dat je hiermee verder kunt,http://www.hurryupcakes.com/recipes/fro … m-frosting
er staan zat andere voorbeelden op google..
Met blauwe kleurstof???
Charlie31 schreef:Botercreme kan je met een paar druppels blauwe kleurstof zeer wit maken...
hoop dat je hiermee verder kunt,http://www.hurryupcakes.com/recipes/fro … m-frosting
er staan zat andere voorbeelden op google..
Met blauwe kleurstof???
Het is geen 1 April
dit klinkt idd wel maf
Hahaha heb het gelezen maar denk niet dat ik dat ga proberen.
Op zich wel logisch een drupje blauw. Dit deden ze vroeger ook bij de witte was om de witte lakens witter te laten lijken. Niet teveel doen natuurlijk.
Denk toch echt dat in geval van botercrème je een groenig effect krijgt, ipv wit
Waarom zou je perse witte botercreme willen? (afgezien van het feit dat het bijna wit wordt van lang mixen)
Ik maak het zelf juist vaak lichtbruin zoals de kleur van het biscuit
Zo heb je geen last van doorschijnen bij lichte kleuren marsepein!
Witte kleurstof toevoegen...
Is minder gezond en iets minder lekker, maar ik heb pas een proeverij gehad voor een melk en soja vrije taart. Hiervoor heb ik ossewit gebruikt ipv roomboter. Ook erg wit.
Waarom zou je perse witte botercreme willen? (afgezien van het feit dat het bijna wit wordt van lang mixen)
Ik maak het zelf juist vaak lichtbruin zoals de kleur van het biscuit
Zo heb je geen last van doorschijnen bij lichte kleuren marsepein!
ik zou de botercreme als frosting ook gebruiken dus niet allen maar onder de marsepein/fondant.
hebben jullie crisco eens gebruikt om een witte botercreme te krijgen?
met crisco is t idd een stuk witter maar dan is t geen botercreme meer
Nee, het is geen 1 April grap ik heb het eerder gemaakt en het klopt inderdaad.. ik stond er ook eerst van te kijken maar na een paar missers kreeg ik het uiteindelijk spierwit!! Maar wel echt uitkijken met de hoeveelheid kleurstof.. 1 druppel tegelijk en dan goed roeren na elke druppel totdat het spierwit is
Met crisco wordt het dus de buttercream icing zoals in de wilton cursussen gebruikt wordt. Je voegt er dan meringue powder en evt. smaakstoffen zoals b.v. vanille, butter en/of almond aan toe.
Het is dan wel spierwit.
hebben jullie van swiss meringue butter cream? is dat een goede alternatieve om onder de fondant te smeren en als vulling?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » witte botercreme
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.