1

Onderwerp: witte botercreme

hallo!

ik wil graag een witte botercreme klaarmaken maar het komt altijd geel uit (door de roomboter). is er een witte boter of een alternatief van boter om een witte botercreme te hebben?

2

Re: witte botercreme

Langer mixen dan wordt het witter

Re: witte botercreme

Ik heb altijd witte boter met roomboter en funcakes botercrememix en 15 minuten op de hoogste snelheid mixen. Is altijd wit!

Groetjes P@trici@

4

Re: witte botercreme

Mss dat dat idd bij zo'n kleine vorm wel werkt.............ik denk voor grotere vormen niet.

Topic over de 10cm: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126589927

5

Re: witte botercreme

Botercreme kan je met een paar druppels blauwe kleurstof zeer wit maken...
hoop dat je hiermee verder kunt,

http://www.hurryupcakes.com/recipes/fro … m-frosting

er staan zat andere voorbeelden op google.. :)

6

Re: witte botercreme

harstikke bedankt voor jullie hulp!!  :)

Re: witte botercreme

Charlie31 schreef:

Botercreme kan je met een paar druppels blauwe kleurstof zeer wit maken...
hoop dat je hiermee verder kunt,

http://www.hurryupcakes.com/recipes/fro … m-frosting

er staan zat andere voorbeelden op google.. :)

Met blauwe kleurstof???

Groetjes Natasja!

Re: witte botercreme

MamavanDean&Julian schreef:
Charlie31 schreef:

Botercreme kan je met een paar druppels blauwe kleurstof zeer wit maken...
hoop dat je hiermee verder kunt,

http://www.hurryupcakes.com/recipes/fro … m-frosting

er staan zat andere voorbeelden op google.. :)

Met blauwe kleurstof???

Het is geen 1 April :D

dit klinkt idd wel maf

liefs marieke

Re: witte botercreme

Hahaha heb het gelezen maar denk niet dat ik dat ga proberen.

Groetjes Natasja!

10

Re: witte botercreme

Op zich wel logisch een drupje blauw. Dit deden ze vroeger ook bij de witte was om de witte lakens witter te laten lijken. Niet teveel doen natuurlijk.

11

Re: witte botercreme

Denk toch echt dat in geval van botercrème je een groenig effect krijgt, ipv wit ;)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: witte botercreme

Waarom zou je perse witte botercreme willen? (afgezien van het feit dat het bijna wit wordt van lang mixen)
Ik maak het zelf juist vaak lichtbruin zoals de kleur van het biscuit  :)
Zo heb je geen last van doorschijnen bij lichte kleuren marsepein!

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

13

Re: witte botercreme

Witte kleurstof toevoegen...

Is minder gezond en iets minder lekker, maar ik heb pas een proeverij gehad voor een melk en soja vrije taart. Hiervoor heb ik ossewit gebruikt ipv roomboter. Ook erg wit.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

14

Re: witte botercreme

Boska schreef:

Waarom zou je perse witte botercreme willen? (afgezien van het feit dat het bijna wit wordt van lang mixen)
Ik maak het zelf juist vaak lichtbruin zoals de kleur van het biscuit  :)
Zo heb je geen last van doorschijnen bij lichte kleuren marsepein!


ik zou de botercreme als frosting ook gebruiken dus niet allen maar onder de marsepein/fondant.

15

Re: witte botercreme

hebben jullie crisco eens gebruikt om een witte botercreme te krijgen?

16

Re: witte botercreme

met crisco is t idd een stuk witter maar dan is t geen botercreme meer

17

Re: witte botercreme

Nee, het is geen 1 April grap :) ik heb het eerder gemaakt en het klopt inderdaad.. ik stond er ook eerst van te kijken maar na een paar missers kreeg ik het uiteindelijk spierwit!! Maar wel echt uitkijken met de hoeveelheid kleurstof.. 1 druppel tegelijk en dan goed roeren na elke druppel totdat het spierwit is ;)

18

Re: witte botercreme

Met crisco wordt het dus de buttercream icing zoals in de wilton cursussen gebruikt wordt. Je voegt er dan meringue powder en evt. smaakstoffen zoals b.v. vanille, butter en/of almond aan toe.
Het is dan wel spierwit.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

19

Re: witte botercreme

hebben jullie van swiss meringue butter cream? is dat een goede alternatieve om onder de fondant te smeren en als vulling?