1

Onderwerp: amandel petit fours classic !!hellup!!

Hallo allemaal;

Ik ben dol op petit fours classic, en nu dacht ik, ik ga ze zelf maken...
Zelf amaretti koekjes gemaakt, heerlijk! marsepeinen bolletjes erop en gedompelt in glazuur.

Ze smaakten prima, alleen werden de koekjes slof en de glazuur had niet de mooie glans en "bite" zoals ik had verwacht;
Diverse pattiserie-bakkers he ik aangeschreven, maar niemand wil/kan uitleg geven over de receptuur  :nooo en dat vind ik zoooooooo jammer...

Heeft iemand van julle de kennis en wil die met mij delen?

2

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

je staat verkeerd, zal t ff melden.
wat is slof precies?
en hoe warm was je glazuur?

3

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

heb je gemeld want je staat niet goed hier

Liefs, Zanoni

4

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

slof is zacht geworden :Y  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

ahaa

6

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Zoals je in de rubriekstitels en sticky had kunnen lezen is deze rubriek voor het showen van wat je hebt gemaakt.......[MOVE] -> bakken&vullen

7 Laatst bewerkt door Moniquemj (23-01-2012 11:36)

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

oeps inderdaad verkeerd geplaatst... :s  :grr:

@slof: Is inderdaad zacht geworden, zal wel Drenths zijn haha

Het glazuur heb ik warm gemaakt in een pannetje tot het heel smeuig was...

8

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Eh ja dat moet je dus wel in de gaten houden want als t te warm is wordt t dof en niet hard.

9

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Moniquemj schreef:

@slof: Is inderdaad zacht geworden, zal wel Drenths zijn haha

't zal wel oosters zijn :Y  ken het vanuit Twente ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

10 Laatst bewerkt door lang delftje (23-01-2012 21:13)

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Voor de bodem

125 gr eiwit
75 gr suiker

150 broyage (half suiker/half amandelpoeder)1

15 gr bloem

De suiker en het eiwit in stand 3van de KA stijf kloppen
Hierna de broyage en de bloem ondermengen.

Hiervan bolletjes op gebruikt papier spuiten.

Afbakken op 160 gr


Hierop kan je met afgeslapte marsepein of spijs bolletjes spuiten.

Als deze iets aangedroogd zijn kan je ze door de fondant of chocolade halen.

Let op de fondant niet warmer maken dan 37 gr anders wordt deze dof en hard.

Als je zondigt zondig dan lekker

11 Laatst bewerkt door Moniquemj (24-01-2012 08:41)

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

@Lang Delftje;

Zou het hiermee dan gaan lukken????? Ik ga het woensdag meteen proberen!!!

t,zou me wat zijn!!!


Maarehhhhh wat bedoel je met stad 3 van de KA
en afgeslapte amandelmarsepein?.... ben nog niet zo bekend in de bakwereld haha

12

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Fondant wordt juist niet hard als ie te warm wordt

13

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Marsepein en spijs kan je met likeur of water wat dunner maken zodat het te spuiten is met de spuitzak.
Hierdoor is het ook smakelijker.

Stand 3  is niet te hard opkloppen.

Fondant zoals in de bakkerij gebruikt wordt kan je niet te warm maken anders gaat deze greinen (dit zijn suikerkristallen in de fondant) en wordt de fondant droog en niet lekker meer.

Bakkers fondant is bij de sligro verkrijgbaar in kleine emmertjes.

Als je zondigt zondig dan lekker

14

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

en hoe lang mogen de bodempjes in de oven?? :o

15

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Ligt aan je oven

15 tot 18 min.

Ze zijn gaar als ze  los laten van het papier.

Als je zondigt zondig dan lekker

16

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Heb ze al klaar en de bodems smaken heerlijk!
Nu de spijs en het marsepein...

17

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Carien schreef:
Moniquemj schreef:

@slof: Is inderdaad zacht geworden, zal wel Drenths zijn haha

't zal wel oosters zijn :Y  ken het vanuit Twente ;)

Het komt uit het Noorden en breid zich steeds verder uit naar het Oosten :)
"De koekjes zijn slof. U weet precies wat ik dan bedoel. Slof is een schitterend, eeuwenoud woord. Toch komt menig Noorderling er elders in het land mee op de koffie. Slof blijkt geen Nederlands woord te zijn. Ze weten niét waar je het over hebt. Dat is echter een gemis voor de Nederlandse taal. Een slof koekje heet in officieel Nederlands ‘oudbakken’. Sloffe chips ook. Maar een sloffe slaapzak? Hoe willen ze dat dan noemen? Nat? Nee, nat is wat anders. Klam ook. Vochtig is meer dan slof. Waarom wordt het woord ‘slof’ nou niet gewoon officieel opgenomen in de Nederlandse taal? En waarom wordt een etnolectisch woord als ‘doekoe’ (geld) wel opgenomen in het Nederlands? Waarschijnlijk omdat het Nederlands in de Randstad bedacht wordt. Dat is al zo sinds 1637, toen de Bijbel vertaald is. Eigenlijk zou dat boek vertaald worden in Deventer. Daar zouden protestantse geleerden uit de wijde omgeving bij elkaar komen om ‘Gods woord’ naar een nieuw te bedenken ‘algemeen Nederlands’ te vertalen. Maar ja, zul je net weer zien, de IJssel was overstroomd. Deventer was onbereikbaar en men is uitgeweken naar het Hollandse Dordrecht. Zo zijn veelal Hollandse dialecten in de Bijbel terecht gekomen en daarmee Standaardnederlands geworden. Inmiddels ligt die Bijbelvertaling slof te worden in de kerkers van de eeuwigheid en wordt onze taal verrijkt met nieuwe woorden uit nieuwe Randstaddialecten. Maar ondertussen heeft het Nederlands nog geen goed woord voor slof. En wij hebben de oplossing! Als wij het woord slof nou met elkaar nóg meer gaan gebruiken. Misschien kunnen wij dan met elkaar als Noorderlingen een bijdrage leveren aan onze nationale taal. Ze zullen ons dankbaar zijn. Want als dat zo doorgaat met die klimaatsverandering, hebben ze het woord slof in het Westen nog hard nodig in de toekomst"

Even een stukje gevonden....

"For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness."

18

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Haha, ik woon in Emmercompascuum en mag me dus tot het Noorden van Nederland rekenen, we gebruiken inderdaad wel meer woorden waar ze in de Randstad nog nooit van hebben gehoord, maar met de komst van internet zullen onze woorden wel qua betekenis een groter bereik krijgen, zie ook hier als het gaat om amandel petit fours haha enne, het weer is momenteel behoorlijk sloffig :Y  :lol:

Heb nu de petit fours met spijs gemaakt, opnieuw was de smaak heerlijk en de koekjes zijn nog stevig.
Toch is het glazuur nog steeds niet hoe ik het wil hebben...

ik blijf nog effe proberen....

Moet me toch een keertje lukken zoal een echte patisserie bakker..

19

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Waarom wordt het woord ‘slof’ nou niet gewoon officieel opgenomen in de Nederlandse taal?

Wij hebben daar wel een woord voor hoor, noemen we gewoon "bol"......... :lol:

20

Re: amandel petit fours classic !!hellup!!

Moodswing schreef:

Waarom wordt het woord ‘slof’ nou niet gewoon officieel opgenomen in de Nederlandse taal?

Wij hebben daar wel een woord voor hoor, noemen we gewoon "bol"......... :lol:

En daar kan je weer diverse 'betekenissen' aangeven........  :lol:  :lol:

"For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness."