Onderwerp: Vraagje van een beginner in koekjesdecoreren
Hallo allemaal,
Ik ben helemaal enthousiast gemaakt door verschillende blogs en o.a. deze site. Ben op mijn manier al leuk bezig geweest met cupcakes en ben nu ah frobelen geweest met koekjes.
Nu heb ik een paar keer koekjes gedecoreerd met royal icing (recept van poedersuiker, eiwitpoeder en water). Nu had ik de tip gekregen om ze 20 min. te drogen in de oven (op 90gr). Als ik dat gedaan heb, lijkt het net alsof ik gewerkt heb met purschuim. Er zijn dan bij bijna alle koekjes flinke bellen ontstaan...weg leuke koekjes.
Hebben jullie enig idee wat ik hieraan zou kunnen doen? (alles, dus het eiwitpoeder en de poedersuiker zijn gezeefd)
Daarnaast gebruik ik voor de omlijning van de koekjes tip 2 van Wilton, maar steeds raakt de tip verstopt. Dit terwijl ik vlgs mij de royal icing nog iets steviger had moeten maken. Lopen jullie hier ook weleens tegenaan?
Hoop dat jullie de tips voor mij hebben! Alvast bedankt!
gr
Femke