1

Onderwerp: Hobbel Bobbel Biscuit

Dag allemaal

ik heb van de week mijn tweede taart gemaakt,
maar mijn biscuit was deze keer nogal hobbel de bobbel

in de oven mooi opgekomen maar tegen het einde zat er een maga bel op

even afgekoeld en daarna op rooster omgekiept/ondersteboven

maar ik zag het al met snijden en afsmeren: de oppervlakte bleef hobbelig  :/

wat kan ik hier voor de volgende keer aan verbeteren??

ik zal zo een foto proberen te plaatsen

Dank alvast voor jullie reacties

2 Laatst bewerkt door WishCake (12-01-2012 12:55)

Re: Hobbel Bobbel Biscuit

aarghh hoe voeg ik een foto toe vanuit mijn facebook?
o gelukt mag dit verwijderd?

3 Laatst bewerkt door WishCake (12-01-2012 12:54)

Re: Hobbel Bobbel Biscuit

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/405427_3155767092929_1227752382_3517563_1238114113_n.jpg

4

Re: Hobbel Bobbel Biscuit

je hebt het aardig weten te ´verbloemen´, want ik zie alleen aan de zijkant een deukje :)

netjes voor een tweede taart.

5

Re: Hobbel Bobbel Biscuit

Hihi, ja betrapt! Ik heb de roosje in de grootste, diepste deuk gezet
als camouflage...
Dankje!

6

Re: Hobbel Bobbel Biscuit

Je kan met botercrème of ganache bij het afsmeren de hobbels en bobbels wegwerken door wat meer te smeren op die plaatsen.

Als er een te hoge bobbel in het midden komt bij het bakken, dan is dat meestal omdat je temperatuur te hoog is, de zijkanten bakken dan al harder waardoor het deeg alleen nog maar van boven kan rijzen.
Beter is om de temperatuur geleidelijk te laten oplopen.

Ik kan je ook nog de tip geven om de zoekfunctie te gebruiken, want er zijn al 100en voor je geweest met hetzelfde probleem, en je kan hiet ontzettend veel leren door te lezen ;)

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com