Onderwerp: Biscuit schots en scheef uit de oven
Ik heb een vraagje over mijn biscuits. Ik bak nog niet zo heel lang taarten maar heb steeds problemen met mijn pme bakpan.
Het biscuit komt bv. zo uit de oven:
Nou kan ik dat natuurlijk wel recht snijden, maar dat lijkt me niet helemaal de bedoeling.
Wat ik verder ook heb is dat de zijkanten in het midden een beetje ingedeukt zijn. De zijkanten zijn dus niet mooi recht...op deze foto te zien:
Ik spray mijn bakpannen in met dr. oetker bakspray. Zou het daardoor komen? Ik gebruik biscuitmix van de tafel van 18, maar daar zou het toch niet aan liggen? Ik heb een combi magnetron-oven en ik bak dit buiscuit 35 min op 170 gr. Heeft het te maken met dat ik de temperatuur niet laat oplopen tijdens het bakken?
Ik hoop dat iemand mij hier mee kan helpen. Wil heel graag een keer een strak(ker) biscuit bakken.
De foto's zijn met mijn telefoon gemaakt, daarom niet zo'n goede kwaliteit. Hoop dat jullie überhaupt de foto's kunnen zien...