Onderwerp: Hulp gevraagd (SPOED)
Hoi allemaal,
Heb voor de eerste keer een 30x30 vierkant biscuit gebakken...mislukt dus.
Heb de hoeveelheden uit de tabel hiernaast aangehouden (575 gr mix, 445 gr ei, 58 gr water) maar de biscuit was maar 5 cm hoog ofzo en bleek net met in lagen snijden dus ook niet gaar (wel in het midden trouwens, daar had ik ook de sateprikker in gedaan en kwam er schoon uit), heb hem totaal 45 minuten gebakken; eerste 25 min op 150 graden en toen nog 20 minuten op 175 graden (andere standen heeft mijn magnetron niet en durfde het niet aan om in 1 x op 175 te bakken wat ik overigens bij alle andere (kleinere) maten wel doe hoor).
Nu bleek het bakblik ook te groot voor mijn combi magnetron en het rooster kon niet meer ronddraaien.
Heb nu net een nieuwe gemixt maar dan 660 gram mix, 10 eieren en 60 ml water. Ipv rooster heb ik de bakplaat erin gedaan en het bakblik daarop gezet (deze staat vrij hoog in de magnetron dus hoop dat het boeltje niet verbrand).
Wat zouden jullie voor temperatuur doen (ik heb alleen 125, 150, 175, 200 & 225 graden) en hoe lang???
Deze keer MOET het goed gaan want taartje wordt morgen opgehaald
Alvast bedankt voor jullie hulp!
Groetjes Fiona
p.s. heb geen heating core of bloemnagel helaas, dit las ik pas net..