lieke-webbie schreef:heb de slagroom net niet laten koken. er kwamen al bellen aan de zijkant en toen heb ik hem van het vuur gehaald, toen de choco erbij en goed roeren. Niet meer terug gedaan op het vuur!
Dus weet even niet waar het is fout gegaan.
Ik laat de slagroom net wel koken, en doe de slagroom over de chocolade. Eerst alles even laten zakken en gewoon wat met de kom rondschuiven, dan pas met een spatel beginnen roeren (niet mixen).
Als alle chocolade gesmolten is, in de koelkast om af te koelen.
Als je de ganache wil opkloppen, moet je die even terug wat vloeibaarder maken door kort in de magnetron te zetten en dan op te kloppen, of niet zo lang in de koelkast zetten.
Kwaliteit van de chocolade is heel belangrijk, dat verschil merk ik vooral bij witte chocolade. De goedkopere versie geeft een soort van vetlaagje op de ganache en wordt heel snel korrelig.
Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot:
www.cakechiqueboutique.blogspot.com