1

Onderwerp: Kapsel zakt in na het bakken

Hoi!

Het is me gelukt heel mooie kapsels te bakken. Lekker luchtig en goed gaar. Heerlijk qua smaak ook.

Probleem is dat het kapsel inzakt na het bakken.

Ik ben als volgt te werk gegaan.

Oven voorverwarmd op 150gr. Taart (18 cm) erin. Na 10 minuten oven naar 160gr. Weer 10 min later naar 175gr. en vervolgens nog 15 minuten laten staan. Na 35-40 minuten was de taart gaar en mooi hoog.
Nu heb ik (volgens de aanwijzing op de verpakking van het biscuitdeeg) eerst de taart meteen uit de oven gehaald en de springvorm eraf om hem te laten afkoelen. Gevolg - de mooie bovenkant zakte helemaal in elkaar.

De tweede keer op dezelfde manier gebakken, maar na de baktijd de taart ca 30 minuten laten staan in de oven om af te koelen. Daarna eruit en de bakvorm eraf en wederom zakte de bovenkant in elkaar.

Wat moet ik doen? Is het de bedoeling dat de taart in de oven blijft staan totdat ie helemaal is afgekoeld? Ik ben bang dat hij dan droog wordt.....

Wie heeft er tips?

Gr. Francis

2

Re: Kapsel zakt in na het bakken

Dat heb ik ook gehad en bij mij kwam het door dat ik thui seen magnetron met oven functie heb ....... :grr:

Wat je kan doen is een taart maken zo als je het hebt gedaan en dan de taart als hij afgekoeld is omdraaien dan wordt dus de onderkant (die als het goed is strak is) de bovenkant zo do ik het altijd misschien help dit??

Neem ook een kijkje op mijn blog:
meBakery.blogspot.nl

3

Re: Kapsel zakt in na het bakken

Ik laat nooit mijn biscuit in de oven staan om af te koelen.
Dus bakken, gaar, eruit, en na een 5tal minuutjes omdraaien op een rooster.
De bovenkant is dan idd de onderkant, en die is altijd mooi strak.
Inzakken kan dan ook niet meer (tenzij het nog niet helemaal gaar zou zijn).

Het is wel normaal dat het biscuit altijd weer een beetje krimpt, maar niet met een diepe krater ofzo.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com