Onderwerp: Kapsel zakt in na het bakken
Hoi!
Het is me gelukt heel mooie kapsels te bakken. Lekker luchtig en goed gaar. Heerlijk qua smaak ook.
Probleem is dat het kapsel inzakt na het bakken.
Ik ben als volgt te werk gegaan.
Oven voorverwarmd op 150gr. Taart (18 cm) erin. Na 10 minuten oven naar 160gr. Weer 10 min later naar 175gr. en vervolgens nog 15 minuten laten staan. Na 35-40 minuten was de taart gaar en mooi hoog.
Nu heb ik (volgens de aanwijzing op de verpakking van het biscuitdeeg) eerst de taart meteen uit de oven gehaald en de springvorm eraf om hem te laten afkoelen. Gevolg - de mooie bovenkant zakte helemaal in elkaar.
De tweede keer op dezelfde manier gebakken, maar na de baktijd de taart ca 30 minuten laten staan in de oven om af te koelen. Daarna eruit en de bakvorm eraf en wederom zakte de bovenkant in elkaar.
Wat moet ik doen? Is het de bedoeling dat de taart in de oven blijft staan totdat ie helemaal is afgekoeld? Ik ben bang dat hij dan droog wordt.....
Wie heeft er tips?
Gr. Francis